Campania “Sprijin pentru sinistratii din Bucovina”, ocolita de suceveni


Intră acum și în grupul de

Inundaţiile care au afectat trei sferturi din suprafaţa judeţului Suceava, au făcut ca oamenii să-şi găsească sfârşitul înecaţi, au distrus zeci de case şi vieţi omeneşti, nu i-au lăsat indiferenţi pe suceveni.

Astfel, cu mic cu mare, începând cu instituţiile publice şi continuând cu persoanele fizice, mai toată lumea s-a mobilizat pentru a da o mână de ajutor sinistraţilor.

Una dintre campaniile umanitare care se desfăşoară în prezent în Suceava, numită “Sprijin pentru sinistraţii din Bucovina” şi demarată luni de Fundaţia “ANA”, Camera de Comerţ şi Industrie Suceava, Shopping City Suceava şi Asociaţia “Sfântul Ioan cel Nou” şi-a propus strângerea de ajutoare destinate celor năpăstuiţi.

Reprezentanţii celor implicaţi în organizarea acţiunii au făcut un apel către suceveni, pentru a dona, în funcţie de posibilităţi, bunuri care să-i ajute pe cei vitregiţi de soartă: îmbrăcăminte, încălţăminte, echipamente electronice, mobilier, materiale de construcţii, alimente neperisabile sau chiar bani.

Cu toate acestea, chiar dacă campania a beneficiat de o mediatizare intensă, sucevenii nu s-au înghesuit să facă donaţii. Astfel, în a patra zi de campanie, doar 24 de persoane cu suflet mare au vizitat cortul gigant amplasat în parcarea Shopping City pentru a dona câteva lucruri: îmbrăcaminte, încălţăminte, câteva pături, lenjerie şi jucării.

Potrivit declaraţiilor voluntarului Fundaţiei “ANA”, persoana care zilnic a stat în cort pentru a-i aştepta pe sucevenii mărinimoşi, donaţiile au fost făcute în mare parte de către persoane vârstnice, care, din toată modestia lor, au găsit de cuviinţă ca pot să ajute nişte persoane greu încercate de soartă.

Deocamdată, nimeni nu a donat alimente sau materiale de construcţii, nicidecum bani, dar campania încă nu s-a încheiat aşa că, cei cu dare de mână şi suflete bogate, sunt aşteptaţi până în data de 18 iulie la cortul amplasat în parcarea Shopping City, zilnic, între orele 10:00 şi 18:00, pentru a le întinde o mână sinistraţilor.


Intră acum și în grupul de