Lucrarile artistului vizual Constantin Severin, promovate in Canada, Portugalia si Viena


Intră acum și în grupul de

Artistul vizual Constantin Severin s-a remarcat o dată-n plus pe plan internaţional, alte trei noi galerii de artă din străinătate decizând să-i promoveze arta. Este vorba despre “Café des Arts” din Montreal (Canada), Galeria “Vieira Portuense” din Porto, (Portugalia) şi Galeria “Rearte” din Viena.

”La “Cafe des Arts” au fost puse în vânzare primele lucrări, la Galeria de artă “Vieira Portuense” din Porto particip în perioada aceasta la o expoziţie alături de gruparea internaţională de artă “3rd Paradigm”, din care fac parte, iar la Galeria “Rearte” din Viena vom debuta tot cu o expoziţie de grup “3rd Paradigm”, în octombrie 2011”, a declarat Constantin Severin.

El a mai anunţat că anul viitor, activitatea grupării “3rdParadigm” va fi încununată cu o expoziţie de grup la Muzeul de Artă din Eschborn (Das Stadtmuseum), Frankfurt pe Main.

Scriitorul şi artistul plastic sucevean Constantin Severin este membru al Uniunii Scriitorilor din România, şi a teoretizat un nou concept în arta contemporană, expresionismul arhetipal, şi altul în filozofia culturii, post-literatura. În 2007, acesta a fondat două grupări artistice alcătuite din artişti internaţionali: New Europe(Central Europe) Group (32 de membri) şi Archetypal Expressionism Group (42 de membri din peste 20 de ţări).

Artistul s-a dedicat picturii încă din primăvara anului 2005, devenind cunoscut într-un timp relativ scurt prin expoziţii în Finlanda, Germania, Austria, Anglia. Pictorul abordează o formulă plastică modernă promovând expresionismul arhetipal prin culegerea unor motive specifice culturiilor vechi precum este cea de la Cucueni.

Constantin Severin abordează adesea în pictură sa motivul “Gânditorului de Hamangia”, alături de alte simboluri ce crează din arta sa o adevărată enigma.
Prin pictura pe care o realizează ne dovedeşte că este posibilă coborârea într-o lume a arhetipurilor.


Intră acum și în grupul de