Targul „Produs in Bucovina” pleaca si la Iasi, Cluj Napoca, Timisoara si Bucuresti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Peste 100 de produse tradiţionale bucovinene sunt prezentate în cadrul târgului itinerant „Produs în Bucovina”, deschis vineri la Suceava, care reuneşte producători locali de produse alimentare, meşteşugari şi artizani. Asociaţia producătorilor de astfel de produse din judeţ a anunţat că mărfurile lor vor avea un timbru special „Produs în Bucovina”.

Prezent la deschiderea târgului, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a urcat pe scenă cu un sac de mere de Fălticeni în mână şi a spus că autorităţile sucevene sprijină producătorii tradiţionali locali. El a arătat că foarte mulţi producători se plâng că îşi vând cu greu mărfurile în condiţiile în care în marile magazine sunt produse similare de import.

„Dacă nu ne organizăm, vindem greu”, a spus Flutur care a subliniat că invitaţia sucevenilor către români este să consume produse sănătoase din Bucovina. „Aici produsul bio este garantat în Bucovina. Mănânci sănătos şi nu mai ai nevoie de medici”, a spus preşedintele CJ Suceava.

El a arătat că târgurile „Produs în Bucovina” de promovare a celei mai frumoase zone a ţării vor fi organizate în Iaşi, Cluj Napoca, Timişoara şi Bucureşti şi că personalităţi legate de Bucovina ca Sofia Vicoveanca, Florin Piersic sau Alexandru Arşinel vor participa la aceste acţiuni. „Plecăm să promovăm Bucovina şi nu vom mai pleca de acolo. Vor fi deschise magazine cu produse din Bucovina”, a spus Flutur.

El a menţionat că totodată va fi promovată Bucovina ca destinaţie turistică, bucovineanul fiind o gazdă bună. „Cu cele peste patru sute de pensiuni suntem acum o zonă căutată”, a spus preşedintele CJ Suceava adăugând că în Bucovina tradiţiile, folclorul sunt autentice.

Aflat la a II-a ediţie, Târgul „Produs în Bucovina” numără 110 produse tradiţionale bucovinene şi poate fi vizitat până duminică.

Bucovina are înscrise în Registrul naţional al produselor tradiţionale un număr de 78 de produse de carne şi preparate, 22 de produse lactate, alte zece produse tradiţionale din legume şi fructe, dar şi două sute de repere de produse meşteşugăreşti.


Intră acum și în grupul de