Tratarea maladiilor spiritului contemporan prin „Terapia reconectiva si reconectare”


Intră acum și în grupul de

Sala de Arte „Elena Greculesei” a Bibliotecii Bucovinei „I.G.Sbiera” a găzduit miercuri, 16 februarie, timp de 3 ore, a doua întâlnire din ciclul “Conferinţele ARS FELIX”, susţinute în cadrul „Atelierelor Life Style: Angela Furtună şi invitaţii săi”, acţiune ce a avut loc cu sprijinul bibliotecii şi al Consiliul Judeţean Suceava.

Conferinţa a fost susţinută de ing. Gabriela Adam, bioenergoterapeut specializat în bioenergie reconectivă şi reconectare, care a făcut şi alte cursuri de perfecţionare în unele domenii de terapii alternative.

Reconectarea despre care a vorbit Gabriela Adam publicului sucevean în cadrul întâlnirii constă în metoda doctorului James Pearl, prin care sunt tratate anumite maladii, mai degrabă maladii ale spiritului contemporan. „Este atât o metodă de relaxare, cât şi de vindecare, însă prin procedeele alternative şi nu prin cele ale medicinii clasice. Ideea de bază ar fi că terapeutul pune în legătură presupusul pacient care solicită terapia cu propriile resurse conectate la resursele universale, prin care energia şi informaţia omului respectiv sunt redirijate către o starea de armonie pierdută ca urmare a stresului, a agitaţiei. Fiecare terapie, cu specificul ei jonglează de fapt cu regăsirea echilibrului, cu regăsirea sinelui, a armoniei interioare”, a declarat pentru NewsBucovina.ro scriitoarea Angela Furtună, fondatoarea şi coordonarea acestui program.

Conferinţele ARS FELIX desfăşurate la Biblioteca Bucovinei şi în cadrul Atelierelor LifeStyle cultivă stilul de viaţă sănătos, eleganţa expresiei umane, paradigmele gândirii pozitive şi constructive, excelenţa spiritului, dialogul culturilor, admiraţia pentru elite şi artă, armonia socială.

În acest sens a existat şi o meditaţie făcută împreună cu participanţii, dirijată sub forma unor exerciţii de relaxare în grup, de către Gabriela Adam, la fel cum face în cabinetul său, sau cum se desfăşoară la şedinţele de la cursurile internaţionale pe care le-a urmat.

Aceasta a adus cu sine o serie de cărţi de specialitate, editate de editura For You, care este partener în derularea acestui program alături de Alexandria Librării, unul dintre volume fiind „Terapie reconectivă şi reconectare”, al lui James Pearl, alături de alte volume pregătite special de Biblioteca Bucovinei pe aceeaşi temă.

„Astfel de autori şi astfel de teorii încearcă să ofere o soluţie la problema omului contemporan din societarea occidentală. Conferinţa viitoare, având în vedere că este vorba de luna martie, luna primăverii şi a bucuriilor sufleteşti, va avea un subiect mai relaxat, pe care-l va aborda tot un specialist, pe tema – „Niveluri de energie a conştiinţei” cărora li se adresează anumite niveluri de muzică în cadrul meloterapiei, adică a terapiei prin muzică. Meloterapia este recunoscută în medicina oficială, dar şi în terapiile alternative, indicând muzica, ritmul, autorul în funcţie de afecţiunea suferită”, a completat Angela Furtună.

Conferinţele ARS FELIX continuă Campania Bibliotecii Bucovinei şi a Consiliului Judeţean Suceava intitulată România vorbită frumos.


Intră acum și în grupul de