Ramona LIONTI si Alexandru HORGA sunt Miss si Mister Boboc 2011 la Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

“Un spectacol care a demonstrat creativitate, imaginaţie, muncă multă, suport din partea părinţilor implicaţi şi mult talent valorificat”, astfel poate fi rezumată în câteva cuvinte ediţia 2011 a Balului Bobocilor organizat de Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, susţin Luminiţa Brînduşa Cîmpan şi Alina Adriana Mihorianu, cadre didactice în cadrul instituţiei de învăţământ humorene.

Potrivit celor două profesoare, “tema spectacolului, << Sfârşitul lumii…se amână >>, a incitat elevii, cei prezenţi au dorit să vadă ce au gândit elevii claselor a XII-a, sub coordonarea şi îndrumarea permanentă a dlui profesor George Checheriţă”. “Şi a meritat. Totul a început cu surpriza deschiderii printr-un moment care a surprins publicul: în costume speciale şi pe ritmuri de gospel, câteva eleve au afişat tema şi au dat startul unei permanente bune dispoziţii şi unor momente care au ţinut participanţii cu sufletul la gură. S-a vorbit mai puţin, dar a fost multă mişcare, energie, emblema acestui spectacol fiind, s-ar putea spune, << Music and joy can save the planet >>”, subliniază cele două cadre didactice.

Tot de la ele mai aflăm că pe ritmuri de country american, au intrat în scenă candidaţii la titlurile de Miss şi Mister, care au fost de fapt salvatorii lumii, veniţi din constelaţia Pandora, nume simbolic pentru elevii claselor a IX-a care sunt la început şi care s-au prezentat foarte concis, grăbind momentele care au urmat.

“Într-un saloon american, cele 7 perechi au făcut cunoştinţă cu publicul. S-a putut remarca nota de umor în care au avut loc prezentările şi, spre deosebire de alţi ani, emoţiile păreau să nu existe, fetele au fost degajate, curajoase, cu nerv, poate pentru că fiecare dintre ele a fost frumoasă, inteligentă şi cu bun gust.

Nu a fost nevoie de prezentarea momentelor deoarece eleva Diana Lazăr, din clasa a XII-a A, pasionată de teatru de ani buni, a reuşit să lege toate etapele din spectacol, cu talent, distincţie şi implicare scenică. A fost şi momentul ei pe scenă, nu doar al bobocilor. Un dans ţigănesc a incendiat sala, ritmurile alerte, costumele şi sincronizarea dansatorilor au fost elemente care au dat culoare şi bună dispoziţie momentului. Cei doi coregrafi de la Ansamblul Ciprian Porumbescu şi costumeledeosebite au creat o atmosferă incendiară.

Proba la alegere a implicat fiecare pereche. Prima, perechea, Andreea Plaiu – Iulian Mihăilă, a fost specială pentru că au cântat împreună şi s-au completat admirabil. A doua pereche, Bianca Vornicu – Andrei Finiş, a interpretat un fragment umoristic reuşit. A treia pereche, cea a Ramonei Lionti, a creat un moment dificil, de sincronizare perfectă, într-un exerciţiu de gimnastică. Numărul de pantomimă interpretat de Carina Prepeliţă şi Alexandru Horga a fost la fel de reuşit, a presupus foarte multe repetiţii. Oana Urzică şi Andrei Pavel au dansat vals şi quick fox cu stil şi eleganţă. La ultimele două perechi, Andreea Aioane şi Anamaria Meslec au colaborat în repetarea unui dans alert în timp ce băieţii au avut un număr de pantomimă.

Câţiva elevi interpreţi de muzică populară de la Colegiul Alexandru cel Bun, elevi care au reprezentat colegiul la concursuri naţionale, au dat tonul la o suită de dansuri populare care au antrenat nu numai bobocii şi bobociţele costumate in straie specifice ci şi publicul. A urmat proba de cultură generală care le-a dat puţin de furcă, întrebări capcană sau întrebări bine alese ca să solicite, şi proba de dans.

Concertul susţinut de trupa VUNK va rămâne pentru mult timp în amintirea adolescenţilor din Gura Humorului, prin consistenţă, efecte realizate cu artificii, reveniri în scenă şi priză la public”, rememorează cele două cadre didactice din cadrul colegiului humorean.

De la ele mai aflăm că desemnarea celor mai frumoşi boboci de la Colegiul “Alexandru cel Bun” din Gura Humorului s-a făcut prin vot.

“S-a votat pe spatele biletelor sau al invitaţiilor, iar voturile au fost adunate în urne, de la toţi cei prezenţi. O idee foarte apreciată a fost premierea tuturor cu un anumit titlu : Miss şi Mister Charm, Miss şi Mister Popularitate, Miss şi Mister Eleganţă, Miss şi Mister Originalitate, Miss şi Mister Vitalitate, Miss şi Mister Spontaneitate. Miss Boboc 2011 este eleva Ramona Lionti care a cucerit prin modestie, fineţe şi nu în ultimul rând frumuseţe iar Mister Boboc 2011 a fost ales Alexandru Horga, ambii în clasa a IX-a F, specializarea Filologie. După decernarea premiilor, toată lumea a fost invitată în club pentru sărbătorirea căştigătorilor”, mai informează cele două profesoare.

Ele au mai ţinut să evidenţieze faptul că Primăria oraşului Gura Humorului şi sponsorii au reuşit să susţină un proiect care a meritat vizionat, audiat şi apreciat.

“Parte a activităţilor dedicate sărbătoririi Zilelor Colegiului, Miss şi Mister Boboc 2011 la Gura Humorului a fost un real succes şi a demonstrat că efortul şi preocuparea nu sunt niciodată zadarnice, a fost o seară de muzică, dans, vitalitate şi coerenţă”, au concluzionat prof. Luminiţa Brînduşa Cîmpan şi Alina Adriana Mihorianu.

Spectacolul organizat de elevii claselor a XII-a A, B, C, E, F, H în vederea decernării premiilor de Miss şi Mister Boboc 2011 la Colegiul “Alexandru cel Bun” din oraşul staţiune Gura Humorului, a avut loc vineri, 28 octombrie, în sala Casei de Cultură din localitate.


Intră acum și în grupul de