Mirela Adomnicăi acuză Guvernul că în lipsă de strategii tot face experimente pe populație cu închiderea școlilor, a piețelor sau a circulației pe timp de noapte: Suntem victimele unui experiment și nu avem nici măcar posibilitatea să ne pregătim pentru un viitor apropiat//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Fostul prefect de Suceava Mirela Adomnicăi, candidat al PSD Suceava pentru Camera Deputaților, a acuzat, marți, la Subiectul Zilei că actuala guvernare, în lipsa unei strategii clare, predictibile, tot face experimente pe populație ceea ce a dus la o neîncredere crescută față de măsurile adoptate.

Ea a spus că măsurile care sunt acum în vigoare sunt cele ale unei stări de urgență nedecretate.

„Practic, s-au aplicat acele măsuri de restricții care pot fi luate doar în stare de urgență, stare de urgență pe care am traversat-o în primăvară. Iată că reluăm acele măsuri, dar neavând un cadru legal care să permită din punct de vedere juridic îngrădirea unor drepturi și libertăți.Pe de altă parte, nu e primul derapaj juridic și constituțional pe care îl face actuala guvernare și, mai ales, președintele țării”, a spus Adomnicăi.

Ea a adăugat că, din păcate, în ciuda statisticilor și numărului tot mai mare de persoane infectate, suntem în plină campanie electorală, iar calendarul acesta al alegerilor parlamentare merge mai departe ca și cum restul nu mai contează.

Mirela Adomnicăi a  spus însă că încrederea cetățenilor în măsurile pe care autoritățile le iau este din ce în ce mai scăzută.

Mirela Adomnicăi bate din nou la poarta Camerei Deputaților

LIVE la Subiectul Zilei – Candidatul PSD Suceava la funcția de deputat, dna Mirela Adomnicăi

Publicată de NewsBucovina.ro pe Luni, 9 noiembrie 2020

„În loc să avem un partener în populație, noi avem un vinovat în populație, iar vinovăția naște sancțiuni și există o preocupare în ceea ce privește metodele coercitive pentru respectarea regulilor”, a spus Adomnicăi care a constatat că sunt masate forțe de ordine pentru controale și sancțiuni.

Ea a subliniat că este adepta respectării regulilor și că experiența de-a lungul timpului i-a confrimat că o regulă, ca să fie respectată, trebuie corelată cu o sancțiune, dar că acum e situația prea tușată.

„Acum e mult prea tușată partea coercitivă în condițiile în care suntem într-o situație care ne sperie și din punct de vedere medical și din punct de vedere social și din punct de vedere economic”, a spus Adomnicăi.

Ea a menționat că oamenii și-au pierdut încrederea pentru că autoritățile fac tot timpul experimente fără să există ceva predictibil.

„A început nu de mult anul școlar și tot experimentăm. Guvernanții au avut o anumită predictibiltate față de ceea ce presupune un an școlar în vreme de pandemie și ar fi existat variante de pregătire pentru tot felul de situații”, a spus Adomnicăi.

Ea a arătat că acum există și problema închiderii piețelor agroalimentare care a venit exact în momentul când cei care cultivă pământul își valorificau roadele muncii lor.

„Ceea ce s-a întâmplat până acum și nici ceea e urmează nu ne poate trezi prea multă speranță, dar ne întărește sentimentul al lipsei de predictibilitate, al faptului că suntem victimele unui experiment și nu avem nici măcar posibilitatea să ne pregătim pentru un viitor apropiat. Nu mai vorbesc de 2021 sau o perioadă puțin mai îndelungată. Pur și simplu pentru perioada de până la sfârșitul anului”, a spus Adomnicăi.

Fostul prefect a arătat că dacă în primăvară, când nu erau foarte multe informații despre epidemie, au fost acceptate măsurile luate în starea de urgență, au început apoi să apară măsuri care au pus semne de întrebare.

„Reacțiile care au fost după decizia de închidere a piețelor mi-au dat sentimentul că este picătura care a umplut paharul. A fost o reacție solidară și din partea micilor producători, dar și din partea celor care au empatizat cu ei”, a spus Adomnicăi.

Potrivit acesteia, măsurile care sunt luate trebuie să fie explicate pentru a putea fi acceptate pentru că oamenii sunt conștienți că există o pandemie, dar că vor ca măsurile să aibă o logică pe care populația să le înțeleagă și să le accepte.


Intră acum și în grupul de