Senatorul PSD Ioan Stan: Premierul Orban se laudă cu șoseaua de centură a Rădăuțiului, investiție realizată 85 la sută de PSD pentru că în rest se poate lăuda doar cu îndatorarea țării și cu distrugerea învățământului și economiei

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a transmis, vineri, că premierul Ludovic Orban vine să inaugureze centura municipiului Rădăuți, investiție realizată în proporție de 85 la sută de Guvernul PSD pentru că, în rest, măsurile aberante ale Guvernului PNL au dus la îndatorarea peste măsură a țării, la distrugerea economiei și învățământului.

„După ce a încercat să-și însușească finalizarea șoselei de centură a Sucevei, deși n-a avut nicio contribuție la terminarea ei, iată că premierul Orban continuă să se laude cu munca altora participând la inaugurarea centurii ocolitoare a Rădăuțiului, investiție care a fost asigurată în proporție de peste 85% de guvernarea PSD. Din păcate pentru români, liberalii nu se pot lăuda decât cu creșterea datoriei externe a României la aproape 50% din PIB, cu o criză sanitară fără precedent, cu distrugerea învățământului și a economiei românești prin măsurile aberante luate aproape zi de zi”, susține Ioan Stan într-un comunicat de presă.

El a arătat că acestea sunt realizările reale ale Guvernului PNL, iar în campanie se chinuie să-și facă o imagine pozitivă lăudându-se cu proiectele finanțate și realizate în foarte mare parte de guvernarea PSD. „Să sperăm totuși că atunci când va fi întrebat de Autostrada Nordului și de celelalte investiții în infrastructura rutieră promise județului nostru, nu va pleca din fața jurnaliștilor așa cum a făcut  la conferința de presă de ieri”, a adăugat Ioan Stan.

Mai mult, senatorul PSD arată că pe lângă cele prezentate, tot ieri, unul din „emisarii” premierului Orban, respectiv economistul șef a Băncii Naționale, a afirmat că este utilă o scădere de 20% a salariilor bugetarilor pentru a putea face față deficitului bugetar în care au băgat țara Ludovic Orban și ai săi.

„În mod evident, scopul acestui mesaj a fost acela de a pregăti populația pentru tăierile salariale care vor veni începând de anul viitor dacă liberalii se vor mai afla la guvernare. Asta pe lângă celelalte măsuri de criză pe care probabil că guvernul lor le pregătesc românilor”, a spus Stan.

Liderul PSD Suceava consideră că în contextul pandemic în care ne aflăm, în urma tragediei petrecute la Neamț, în urma tragediilor zilnice care au loc în sistemul sanitar, premierul Orban ar trebui să aibă alte priorități decât de a se lăuda cu munca altora.

„Mai important decât inaugurarea șoselei de centură a Rădăuțiului ar fi fost darea în folosință în regim de urgență a spitalului modular de la Lețcani, pentru a suplimenta numarul de locuri la ATI pe zona Moldovei pentru bolnavii de COVID-19 aflați în stare critică. Dar nu sunt în stare să facă nici măcar acest lucru. În timp guvernanții se „luptă” cu campania electorală, lupta împotriva Covid-ului a rămas pe seama românilor”, a conchis Ioan Stan.