Bucium lansează „Drumul robilor”, prima piesă de pe următorul album de studio. Andi Dumitrescu: Piesa este și pentru cei plecați din țară, pentru cei ce trăiesc cu dorul nestins de această țară, pentru cei ce simt că nu pot face nimic pentru a schimba ceea ce îi încătușează


Intră acum și în grupul de

Trupa Bucium lansează piesa „Drumul robilor”, ce face parte de pe următorul album al trupei – Zimbrul Alb, a cărui lansare este programată pentru iarna lui 2019.

Albumul „Zimbrul alb” este un album conceptual, având ca temă principală astronomia populară. Toate piesele de pe album sunt inspirate din basme sau legende legate de astre. Drumul robilor este numele popular al Căii Lactee și este ultima piesă de pe album, singura piesă în care astrele vorbesc muritorilor.

„Drumul robilor reprezintă de fapt epitaful unor stele ce au devenit găuri negre. Mi-aș dori ca piesa să fie înțeleasă tocmai din această perspectivă. Ideea albumului Zimbrul alb a venit de la o povestire a profesorului meu de muzică din gimnaziu, despre Giuseppe Verdi. Foarte multe din operele lui Verdi au acțiunea în cu totul alte perioade istorice, însă el a inclus în ele puternice mesaje sociale și revoluționare ce aveau ca țintă situația Italiei din vremea sa. Piesa este și pentru cei plecați din țară, pentru cei ce trăiesc cu dorul nestins de această țară, pentru cei ce simt că nu pot face nimic pentru a schimba ceea ce îi încătușează. Cred că este rezultatul unor frustrări colective ale trupei și ale apropiaților noștri în ceea ce privește viața în România”, spune Andi Dumitrescu (solist Bucium).

 

„Este o piesă despre resemnare, despre încremenire. Dacă albumul Miorița a pornit de la ideea că trebuie să fie un album extrem de lent și introspectiv, Zimbrul Alb este un album mult mai dinamic și cu sonorități mai dure. Este și prima piesă din istoria trupei de pe care lipsesc viorile”, completează Cristi Răducanu (toboșar Bucium).

 

Trupa urmează să lanseze și un al treilea videoclip de pe albumul Miorița, care promite să completeze povestea vizuală construită și desfășurată în „Frunză verde foi mărunte” și „Codrule, Măria Ta”.

Bucium este o trupă rock cu influențe folk, ambiental și metal simfonic, caracterizată prin folosirea a două viori alături de chitară, bas, tobe, instrumente tradiționale și voce.

Albumele Bucium sunt conceptuale, îmbinând legendele și basmele românești cu o muzică introspectivă, spirituală, adusă într-o notă contemporană. Prin fiecare show și piesă, ascultătorii pot regăsi puritatea copilăriei, în care se ascultă basme, explorându-se un univers fantastic.

Showurile live au un concept sincretic, muzica fiind sincronizată cu proiecții video special gândite sau mapping-uri spectaculoase.

Toate materialele Bucium au rădăcini în mituri și legende, însă versurile și muzica sunt compoziții originale. (C.P.)


Intră acum și în grupul de