Trei aspecte importante despre digitalizarea Bucovinei. Iată ce trebuie să știi!


Intră acum și în grupul de

Informațiile analogice (documente, hârtii, fotografii, etc) sunt digitizate și pot fi ulterior utilizate ca date digitale. Conceptul de digitalizare înseamnă transformarea interacțiunilor, a comunicațiilor, a business-ului în sens larg, prin folosirea acestor date și a tehnologiilor digitale în beneficiul companiei, însă mai ales al consumatorilor. Digitalizarea transformă atât industrii cât și companii.

Cum se întâmplă digitalizarea în Bucovina

Schimbări în sectorul administrației publice

În România s-a înființat Autoritatea pentru Digitalizarea României, având ca scop transformarea digitală a societății românești. Din ce în ce mai multe primării, atât din Bucovina, cât și din restul țării, implementează proiecte de digitalizare. Prin intermediul acestora se oferă cetățenilor o multitudine de servicii, printre care unul dintre cele mai importante este eliberarea electronică de documente (certificate de urbanism, certificate de atestare fiscală, autorizații de transport greu, înștiințare a începerii/terminării lucrărilor de construcție/desființare, etc.).

Tot în urma procesului de digitalizare se pot face plăṭile unor facturi, dar și programări online la evidenṭa persoanelor. Totodată, se pot elibera abonamente de parcare, iar unele orașe au pus la dispoziție o arhivă digitală. Multe instituții s-au înrolat și în sistemul de plăṭi online de impozite și taxe.

Cum se digitalizează business-urile


Business-ul la distanță s-a schimbat în contextul pandemiei, astfel încât marea majoritate a facturilor, semnăturilor și contractelor au devenit electronice. De asemenea, apar tot mai multe magazine online, aducătoare de profit. Antreprenorii au înțeles că digitalizarea le poate facilita accesul și gestionarea datelor, astfel economisind timp și fiind mereu la curent cu situația reala a business-ului. Procedurile digitalizate permit generarea de rapoarte și statistici printr-un simplu click. Eficientizarea activității se poate face cu ajutorul acestui program de la Ciel de salarizare, astfel având acces oricând la informații despre concedii, prime, istoric angajați.

Digitalizarea operațiunilor de business oferă instrumente care reduc costurile, prin minimizarea volumului de greșeli umane apărute în realizarea facturilor, rapoartelor sau achiziției de mărfuri. Totodată, prin introducerea automatizărilor, activitatea firmei poate fi desfășurată de o echipa mai mică. Toate acestea duc, în final, la obținerea unui profit mai mare.

Digitalizarea în agricultură

Digitalizarea este puțin prezentă în agricultura bucovineană. Mulți o privesc ca pe un concept prea nou, dar succesul altor companii din domeniu ar putea să îi convingă cu timpul și pe bucovineni să adopte metode de digitalizare.

Tot prin digitalizare s-ar putea integra datele colectate de fermieri cu ajutorul senzorilor, oferindu-se o analiză a solului, hărților de recoltă, mașinilor, substanțelor chimice necesare dezvoltării optime a culturilor, etc. În acest fel se pot optimiza costurile de producţie și se maximizează randamentele de producţie la hectar.

Deși este un proces în stadiu incipient, digitalizarea Bucovinei este o certitudine. La fel de cert este și faptul că acest proces va continua în toate domeniile, cele de mai sus fiind doar scurte exemple.(S.E.O.)

Sursa foto: Pixabay.com


Intră acum și în grupul de