Se mai aplică vestimentația elegantă în cadrul evenimentelor culturale sau a fost și ea înlocuită de nonconformism?


Intră acum și în grupul de

            Evenimentele culturale sunt încă foarte iubite de majoritatea oamenilor, în ciuda faptului că acest context epidemiologic a restrâns capacitățile sălilor de spectacol sau accesul la diverse expoziții. După o perioadă de restricții care a permis doar vizionarea sau audiția din confortul propriei case a anumitor evenimente, reîntoarcerea la evenimentele culturale fizice poate fi o provocare. Și este într-adevăr o provocare mai ales pentru publicul tânăr care începe abia acum să guste din plăcerile pe care le pune la dispoziție orice fel de eveniment cultural.

            Nu de mult, regulile de etichetă și vestimentația elegantă erau cu strictețe respectate și ridicate în slăvi. Nu a trecut chiar așa de mult timp din vremea când nu erai lăsat să intri în sala de spectacol la teatru dacă nu purtai un costum sau o rochie elegantă. Relaxarea regulilor și micșorarea dimensiunilor tradiționale este însă tot mai vizibilă. Mai este oare astăzi obligatoriu să te prezinți într-o ținută elegantă și formală în cadrul evenimentelor culturale?

Iată ce vestimentație îți poți alege în funcție de evenimentul cultural la care vei participa, fără a te teme că vei da greș în privința regulilor de etichetă:

Operă

            Atunci când ai de gând să te prezinți la un eveniment cultural de tipul spectacolului la operă te poți întreba dacă mai este cazul să te raportezi al ținutele din repertoriul white tie. Acum zeci de ani, elitele adorau astfel de evenimente și celebrau aceste momente acordând o atenție deosebită felului în care se prezentau.

            Ținuta vestimentară era atent alcătuită, incluzând rochia lungă, extrem de elegantă, pantofii cu toc și mănușile. În ziua de astăzi, accentul se pune mai degrabă pe bunul gust al ținutelor elegante. Astfel, o rochie lungă de seară, însoțită de pantofi cu toc și un plic, poate chiar și o pălărie, poate reprezenta ținuta perfectă pentru o ieșire la operă sau balet.

Teatru

            În cazul spectacolelor de teatru, regulile vestimentare s-au mai relaxat în ultimele decenii. Ai tot dreptul de a merge îmbrăcată cum vrei atâta timp cât se respectă regulile decenței, dar și conduita specifică spectacolelor, astfel încât să nu deranjezi. De preferat este însă să menții tradiția celebrării evenimentului și să respecți munca depusă de artiști îmbrăcându-te mai festiv.

            Poți opta pentru clasica rochie neagră, care nu trebuie să atingă pământul, dar și pentru ținute smart casual. Dacă îți plac ținutele office, ești liberă să optezi și pentru un costum masculin asortat cu bijuteriile preferate pentru un plus de eleganță.

Expoziții de artă

            Expozițiile de artă sau vizita la muzeu nu mai impune astăzi o conduită vestimentară strictă. Fiind vorba mai degrabă despre un spațiu al extravaganței intelectuale și al esteticului dus la rang de artă, libera exprimare prin intermediul oricăror mijloace este bine venită. Cu toate acestea poți alege să porți și o ținută mai elegantă care să includă pantofi cu toc. Ai să găsești aici, pe site-ul celor de la Reverse.ro, perechile cele mai potrivite pentru orice tip de eveniment. În orice caz, elitismul nu mai este la el acasă pe tărâmul artiștilor.

            În concluzie, vestimentația elegantă rămâne de bun augur în cadrul tuturor evenimentelor culturale, dar o raportare la tematică este și ea bine venită în acest sens. Chiar dacă regulile vestimentației sunt puțin mai permisive în ziua de astăzi, pune în poșeta ta și regulile de bune maniere ce se impun în cadrul acestor evenimente.(S.E.O.)

Sursa: pexels.com


Intră acum și în grupul de