Alegerea unei stații de călcat: ce trebuie să iei în considerare pentru a o găsi pe cea mai bună pentru tine


Intră acum și în grupul de

Te-ai săturat să petreci ore întregi în fața fierului de călcat? Dacă da, o stație de călcat îți va aduce economii de timp atunci când trebuie să calci hainele. Dacă nu știi de unde să începi atunci când alegi una, acest ghid îți va oferi sfaturile de care ai nevoie pentru a face alegerea corectă.

O stație de călcat îmbunătățește performanțele fiarelor de călcat tradiționale și ne ajută să ne călcăm hainele acasă la un nivel profesional.

Secretul eficienței lor constă în faptul că au un rezervor mult mai mare decât orice fier de călcat cu abur convențional. În plus, acest rezervor nu este încorporat în fierul de călcat și, prin urmare, fierul cântărește mai puțin. Emisia de abur este foarte utilă pentru călcarea hainelor foarte încrețite.

În zilele noastre poți găsi o mare varietate de stații de călcat. În mod normal, cu cât prețul este mai mare, cu atât numărul de funcții este mai mare. îți vom explica ce funcții trebuie să aibă o stație de călcat pentru a fi eficientă, astfel încât să poți face alegerea corectă.

1. Timp de pornire

Este esențial să știi de cât timp este nevoie pentru ca dispozitivul să pornească. Aburul trebuie să atingă presiunea necesară pentru a ieși cu forța și debitul potrivite pentru a putea călca. La modelele mai vechi, timpul de pornire era cuprins între 10 și 12 minute. Cu toate acestea, o stație de călcat mai modernă durează de obicei între 2 și 3 minute, în funcție de puterea aparatului.

2. Capacitatea rezervorului de apă

De asemenea, este important să cunoști capacitatea rezervorului de apă. Cu cât rezervorul este mai mare, cu atât mai rar va trebui să ne oprim din lucru pentru a-l umple. Majoritatea stațiilor de călcat au, de obicei, rezervoare cu o capacitate cuprinsă între 0,8 și 1,5 litri, dar poți găsi și modele de stație de călcat cu o capacitate de până la 2 și 2,5 litri.

Dar ține cont de faptul că, cu cât capacitatea rezervorului este mai mare, cu atât baza va fi mai grea. De asemenea, trebuie să te asiguri că nivelul apei este vizibil, astfel încât să știi câtă apă a mai rămas. Cele mai multe stații de călcat au un indicator LED care arată când trebuie să fie reumplut rezervorul. Acestea au chiar și un filtru integrat pentru calcar, bune dacă locuiești într-o zonă cu apă dură.

3. Barele de presiune

Reține că, cu cât presiunea de ieșire este mai mare, cu atât o stație de călcat va fi mai eficientă. Cu cât ai mai mulți bari de presiune, cu atât mai puternic va ieși aburul și cu atât mai eficient va călca. Presiunea recomandată este între 4 și 6 bar.

4. Producția de abur

Un debit de abur acceptabil ar trebui să fie între 90 și 120 gr/minut. În prezent, pe piață găsim stații de călcat cu opțiunea „Steam Shot”, care oferă jeturi de abur mai puternice pentru zonele dificile sau pentru călcat vertical. În mod normal, aceste modele încorporează această opțiune între 240 și 260 gr/minut, dar poți găsi modele care ajung la 300 și chiar 400 gr/minut.

5. Talpa de fier

Un alt aspect foarte important care va determina durata de viață a unei stații de călcat este talpa fierului de călcat. Tălpile din aluminiu oferă mai puțină putere de alunecare, sunt mai puțin rezistente la zgârieturi și tind să fie mai greu de curățat. Tălpile din oțel inoxidabil sunt mai rezistente, au o bună capacitate de alunecare și tind să se zgârie mai puțin. Există, de asemenea, cele din ceramică, care au o alunecare excelentă, distribuie mai bine căldura, sunt ușor de curățat și sunt foarte durabile.

6. Spațiu de depozitare

Unul dintre dezavantajele stațiilor călcat este faptul că acestea cântăresc între 4,5 și 6 kg și necesită mai mult spațiu pentru depozitare la domiciliu. Prin urmare, este important să cauți un model de stație de călcat mai ușor dacă ai de gând să îl muți în mod constant.

Dacă ai nevoie de o stație de călcat performantă, ia în considerare o stație de călcat Tefal. (W.M.)


Intră acum și în grupul de