Cum să devii un jucător profesionist


Intră acum și în grupul de

De la începuturile sale umile din 2007, turneul Intel Extreme Masters (IEM) a crescut de la un spațiu restrâns în cadrul unei expoziții tehnologice germane, la un eveniment global sold-out găzduit pe stadioane pline cu milioane de fani. În ziua de astăzi gamerii profesioniști concurează în întreaga lume pentru renume și premii majore la evenimente Esports, cum ar fi Campionatul Internațional DOTA 2 și Grand Finals Intel Extreme Masters. Între timp, s-a construit și o arenă în Los Angeles, dedicată găzduirii și transmiterii în flux a evenimentelor din Overwatch League. Unele universități oferă chiar și burse Esports.

Oricine iubește jocurile, s-a întrebat probabil cum să devină un jucător profesionist. Indiferent dacă îți dorești să iei parte la competiții solo sau în echipă, există un plan pentru lansarea unei cariere în jocuri.

Să-ți găsești motivația este cel mai important în această aventură. Ca în orice alt aspect din viață, este important să joci Esports din motivele potrivite. Dragostea pentru competiție, satisfacția de a crește ca jucător și sentimentul de a aduce contribuții într-o echipă și într-o comunitate sunt toate motive întemeiate pentru a juca. Pe termen lung, motivațiile pozitive sunt cele care îi mențin implicați pe jucători. Jucătorii care sunt motivați de bani, faimă și succes rapid, pe de altă parte, probabil se vor epuiza înainte de a deveni profesioniști. Iubirea pentru joc va face o mare diferență în timpul antrenamentului zilnic, pe măsură ce vei dobândi treptat abilitățile de a deveni profesionist.

Un alt aspect important este aderarea la comunitate. Un mare procentaj din jocul profesional îl reprezintă talentul individual, dar foarte mult înseamnă și cultura din jurul jocului. Înainte de a investi prea mult timp pentru a învăța atât ceea ce stă la suprafața, cât și aspectele mai ascunse ale unui anumit joc, fă-ți timp să petreci timp monitorizând forumuri și alte locuri în care jucătorii vin laolaltă. Experiența va oferi o indicație mai bună a drumului de urmat și vei putea aprecia dacă întreaga călătorie a jucătorului profesionist se aliniază cu obiectivele și motivațiile tale personale. Există cazuri când jucătorii și-au schimbat punctul de focalizare de la un joc la altul, pentru a ajunge apoi la partea pro a acestuia. Unul dintre ei este Rafael Moraes, care acum este jucător profesionist de poker, dar cândva a fost jucător de șah semiprofesional. A face parte din echipa de jucători profesioniști este cea mai mare realizare a carierei sale. Dintr-un exemplu de acest gen, se poate deduce că un pas foarte important este să îți găsești jocul. Și există două direcții de gândire aici: fie alegi un joc care este în curs de dezvoltare, fie pornești la drum cu un joc bine fondat.

Orice ai juca, asigură-te că joci cu echipamentul potrivit, începând cu un mouse de gaming bun și o tastatură mecanică. Într-adevăr, uneori se poate să ai nevoie doar de un telefon și o conexiune la internet, dar alteori, recuzita se extinde. Există o mulțime de opțiuni atunci când vine vorba de periferice – care variază în dimensiune, formă și sensibilitate – dar cel mai bine este să o alegi pe cea care funcționează mai bine pentru tine. Pentru a obține câteva idei, asistă tutoriale în care profesioniștii Esports vorbesc despre perifericele de jocuri pe care le folosesc.

Indiferent de alegerea făcută, este o practică bună să folosești același mouse și aceeași tastatură la fiecare joc.

Odată ce îți construiești o reputație de concurent serios, găsește o echipă, iar acest aspect este adiacent aderării la o comunitate. A juca alături de ceilalți, în special de cei care sunt mai buni decât tine sau care au seturi diferite de abilități, este una dintre cele mai valoroase experiențe pe care le poate avea un jucător. Dacă ești cu adevărat bun, probabil că te va găsi o echipă. Dacă nu, poți aplica singur. Site-ul Web Teamfind, de exemplu, are forumuri și instrumente pentru a comunica echipelor și jucătorilor. Serverele Discord, subreddit-urile și grupurile Steam servesc, de asemenea, drept baze de recrutare pentru echipele de amatori.

Este necesar să înveți să joci bine cu ceilalți pentru jocurile bazate pe echipă, cum ar fi CS:GO și Dota 2. Așa că găsește un rol care îți place și un grup de jucători cu care să te înconjori. Dar chiar și pentru jocurile solo, cum ar fi Hearthstone sau StarCraft 2, este util să te conectezi cu o subcomunitate cu idei similare.


Intră acum și în grupul de