Sfaturi financiare pentru o familie cu un nou-născut


Intră acum și în grupul de

A avea un copil este o etapă importantă în viața fiecărei familii. Totuși, sosirea unui nou membru al familiei este întotdeauna solicitantă din punct de vedere financiar. Unul dintre părinții copilului trebuie să rămână în concediu de maternitate sau de paternitate pentru o perioadă de timp pentru a avea grijă de copil, lăsând astfel familia cu un singur întreținător de familie. Lucrurile se complică și mai mult în cazul familiilor monoparentale, în care o mamă sau un tată își limitează posibilitățile de câștig din cauza nevoii de a avea grijă de copil 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Luarea unui împrumut online rapid este o idee bună ca sprijin financiar pe termen scurt, dar o planificare financiară suplimentară va fi întotdeauna utilă.

Cu toate acestea, problemele financiare temporare nu ar trebui să fie un motiv rezonabil pentru a vă refuza fericirea de a deveni părinte. Mai mult decât atât, vă puteți pregăti pentru naștere sau vă puteți angaja sfaturi înțelepte de planificare financiară imediat după nașterea copilului. Iată câteva recomandări pentru ca viitorii sau proaspeții părinți să supraviețuiască primelor luni și primii ani ai copilului fără a da faliment.

Bugetarea familiei

S-ar putea ca într-o lună sau alta să cheltuiți puțin mai mult decât ați câștigat – fie că mergeți la restaurant, fie că vă cumpărați un televizor scump pe care vi-l doreați de mult timp. Aceste decalaje financiare au fost ușor de acoperit prin cheltuirea mai puțin luna următoare, dar o astfel de schemă nu va funcționa pentru o perioadă lungă de timp cu un copil mic. Bebelușii au nevoie de mulți bani de fiecare dată – de la scutece la mese, produse de îngrijire prietenoase pentru bebeluși și multe altele.

Prin urmare, după ce ai un copil, ar trebui să devii mai disciplinată în ceea ce privește cheltuielile tale și să planifici fiecare achiziție în avans. Discută cu soțul/soția despre veniturile și cheltuielile tale, fă un tabel pe care amândoi să îl puteți accesa de pe mai multe dispozitive, completează-l cu salariul, impozitele, chiria și alte obligații financiare și vei vedea câți bani liberi ai pe săptămână și pe lună pentru a cheltui pentru copil și pentru tine.

O regulă importantă este să respectați acel buget și să îl revizuiți săptămână de săptămână; va trebui să tăiați cheltuielile pentru săptămâna următoare dacă nu ați reușit să vă mențineți pe drumul cel bun săptămâna aceasta. Vei avea nevoie de una-două luni pentru a deveni mai disciplinată și pentru a respecta bugetul stabilit, de dragul de a evita împrumuturile sau problemele financiare.

Revizuirea cheltuielilor

Cheltuielile unei familii singure sunt foarte diferite de cele ale unei familii cu un copil. În timp ce sunteți un cuplu de adulți, vă puteți adapta cu ușurință cheltuielile la bugetul liber la îndemână. Probabil că veți exclude delicatesele scumpe sau vinul premium de pe lista de achiziții dacă încercați să economisiți bani pentru un nou televizor sau dacă plănuiți o renovare a casei. Dar să fim sinceri unii cu alții: nu veți muri dacă televizorul sau reparațiile din apartament vor fi amânate cu o lună sau două. Puteți fi flexibil ca adult.

Lucrurile devin total diferite cu un copil. Acești micuți au atât de multe nevoi zilnice, încât cu greu poți face față să câștigi bani pentru a cumpăra toate aceste rechizite la timp. Și cel mai rău lucru este că nu poți refuza de la aceste achiziții (așa cum ai face-o cu un televizor). Copilul dumneavoastră are nevoie de aceste consumabile de bază și nu este pregătit să negocieze condițiile cu dumneavoastră. Este posibil să vă aflați într-o situație în care banii se termină în mod regulat și nu puteți elimina niciun element de pe lista de cheltuieli pentru a salva bugetul.

În această situație, revizuirea cheltuielilor este esențială. Nu vă gândiți la aceasta ca la o dramă de familie; cu siguranță vă veți descurca fără o canapea nouă sau fără acel PlayStation de lux până în momentul în care vă veți putea permite fără să spargeți banca. Acest sfat nu înseamnă că ar trebui să vă refuzați necesitățile de bază, cum ar fi mâncarea sau câteva băuturi în weekend; este vorba mai degrabă de cheltuieli bine planificate, fără achiziții capricioase și spontane, care vor provoca în mod inevitabil o presiune asupra bugetului dumneavoastră.

Sinceritate și colaborare

Un alt pas spre depășirea problemelor financiare într-o familie cu un nou-născut este cooperarea între soți. Ar trebui să fiți deschis, sincer și să nu vă judecați partenerul în ceea ce privește problemele financiare, deoarece aceasta este o problemă comună pe care trebuie să o abordați împreună. Fiți sinceri cu privire la venitul dvs. lunar, la instrumentele de sprijin financiar disponibile de la guvern și la toate obligațiile financiare restante, cum ar fi împrumuturile și cardurile de credit. Va fi posibil să stabiliți obiective financiare realiste pentru fiecare lună numai după ce vă veți calcula veniturile comune și veți deduce obligațiile financiare obișnuite – rambursarea împrumuturilor, chiria, închirierea mașinii, chiria biroului etc.

Odată ce vă înțelegeți bugetul lunar, vă va fi mai ușor să stabiliți reguli de bază pentru cheltuielile familiei, cum ar fi evitarea achizițiilor impulsive sau limitarea limitei de cheltuieli săptămânale a fiecărui soț pe cardurile bancare. De asemenea, puteți negocia o regulă de a discuta cu soțul/soția dumneavoastră despre cumpărăturile de peste 100RON și de a lua o decizie comună cu privire la aceste articole. Orice va fi bun dacă funcționează pentru amândoi și nu este perceput ca o limitare severă a libertății financiare.

Povara financiară a nașterii este temporară

A primi un copil pe lume este un moment fericit care vine cu multă responsabilitate. S-ar putea să vi se pară uneori prea solicitantă și dificilă din punct de vedere financiar îngrijirea copilului, dar țineți cont întotdeauna de faptul că este o problemă temporară. Poți depăși chiar și o criză severă de bani dacă ești răbdătoare, atentă și disciplinată în planificarea ta financiară.


Intră acum și în grupul de