De ce senatorul Ioan Stan nu ar trebui să mai candideze la șefia PSD Suceava? Doar 5 motive…


Intră acum și în grupul de

Senatorul PSD de Suceava, Ioan Stan a primit o palmă strașnică de la conducerea centrală a partidului, mai exact de la liderul PSD, Liviu Dragnea prin amânarea, pentru a patra oară, a alegerilor la nivelul organizaței județene, pe care dl Stan o conduce ca președinte interimar în momentul de față.

Dacă ar fi să dăm crezare bârfelor care circulă în interiorul organizației, cum că la București s-a lăsat cu lacrimi din partea dlui Stan, imediat ce Dragnea l-a chemat la raport după ce a aflat că Suceava semnase și ea celebra scrisoare prin care se cerea plecarea liderului din funcție, și cu amenințări de sacrificiu personal din partea senatorului sucevean am intra într-o altă direcție cu discuția, care nu ar avea nici o legătura cu statusul de mare om politic pe care dl Stan îl deține și care nu îi permite asemenea derapaje.

 

Și totuși iată care ar fi cele 5 motive pentru care dl Stan ar trebui să nu mai dorească să candideze a 5-a oară la șefia PSD Suceava.

 

  1. Organizația PSD Suceava a fost efectiv umilită cu cea de a 4-a decizie consecutivă a lui Dragnea de a amâna alegerile. Și toate sub șefia aceluiași președinte la nivel central. Dacă veți gândi vreo secundă că Dragnea a dorit să îl vadă implicat 100 % pe Ioan Stan în campania pentru referendum e o greșeală pentru că Bucovina, bastionul creștinismului și tărâmul mănăstirilor din România nu ar avea motive să dea rateuri la referendum. Deci nu e cazul de vreun ”șantaj” politic pozitiv.

  2. PSD Suceava devine tot mai mult tărâmul din poveștile cu Alice in Țara Minunilor. Prea mulți flăcăi cu pălăriile în mâini, prea mulți ”iepurași” (citiți vă rog primari) care abia așteaptă să o ia la sănătoasa și prea multe ”amenințări” din partea lui Jabberwocky, dragonul fioros controlat de ”Regele Roșu”, care ”bântuie” prin localitățile din județ unde PSD e încă la putere.
  3. PSD Suceava sub conducerea lui Ioan Stan a dat Guvernului un ministru. Pe rectorul USV Valentin Popa. Toate bune si frumoase până aici. Numai că dl Popa devine pe zi ce trece tot mai neperformant, mai criticat de presă pentru greșelile din discursuri, de multe ori de-a dreptul impardonabile și va fi în scurtă vreme remaniat. Cu ce se alege Suceava de pe urma acestei nominalizări? Cu nimic! Școlile din județ nu gem sub banii dați de minister, USV nu a inceput lucrarile la campusul nou și schimbarea din funcție a inspectorului șef al IȘJ a fost o lamentabilă tentativă eșuată. Ca să nu mai pomenim faptul că dl Popa a fost uns minstru deși se înscrisese în PSD cu câteva ore înainte ca să dl Stan să meargă cu el la București și după mai multe săptămâni de când dl Popa anunțase ca a fost curtat de Pro-România și i s-a propus să coordoneze Pro-România pe întreaga Moldovă.

  4. Unitatea din sânul echipei de parlamentari PSD este nulă. Deja există trei tabere formate și asta pentru că o parte dintre ei știu sigur că nu vor mai vedea lista în 2020. Dl Stan nu are tăria de caracter să ia o decizie în privința acestora iar discuțiile pe la colțuri, în ședințele de la ”județ” nu fac decât să împartă PSD în grupuri. Ceea ce se vede cu ochiul liber. Și se va vedea și la vot.
  5. Al cincilea motiv ține de PNL. Dl Ioan Stan știe că liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur a câștigat o serie de alegeri împotriva PSD cu celebra sa campanie cu cele 5 motive pentru care trebuia votat. Celebrul 5 pentru Suceava.

Și nu credem că dl Stan dorește să-l copieze pe Gheorghe Flutur, deși, dacă ar fi să ne uităm cu atenție, dl Flutur a fost senator, dl Stan a devenit și el senator, surprinzător, după 5 mandate de deputat. Dl Flutur a devenit președintele Cosilului Judțean Suceava, și dl Stan a anunțat că are același obiectiv pentru 2020.

 

Eu sper totuși să fie doar o coincidență.

 

Dacă dl Stan ar fi cu adevărat înțelept ar spune STOP acum și s-ar da un pas în spate pe modelul lui Gavril Mîrza. Adică ar fi aplaudat la scenă deschisă și ar conduce cu adevărat partidul din umbră. Exact cum face dl Mîrza în momentul de față, prin interpușii domniei sale.

 

 

Mihai CHIRA


Intră acum și în grupul de