Ioan Bălan: Ion Lungu a adus Suceava în blocaj, a transformat un oraş frumos într-unul cenuşiu


Intră acum și în grupul de

Preşedintele organizaţiei municipale PNL Suceava, deputatul Ioan Bălan, a declarat, vineri, că nu îşi poate explica de ce actualul primar Ion Lungu mai vrea un mandat de primar atât timp cât a arătat ce poate, iar în urma mandatului său Suceava a ajuns în blocaj, atât la propriu cât şi la figurat, iar un oraş frumos a fost transformat într-unul cenuşiu.

Bălan a spus într-o conferinţă de presă că nimic notabil nu poate fi semnalat de o persoană ce tranzitează oraşul care este tern şi în permanent blocaj de trafic.ioan balan

El s-a întrebat ce vină au tinerii care când terminau şcoala primară l-au avut pe Ion Lungu primar şi care acum când au terminat şi facultatea se văd tot cu el în fruntea oraşului.

“Ce blestem e să nu încerce sucevenii şi altceva? Tinerii suceveni, din păcate, nu ştiu cum ar arăta Suceava condusă de altcineva”, a adăugat Bălan.

El a spus că niciodată, nici când era în PNL cu Gheorghe Flutur, Ion Lungu nu a fost un om de echipă şi că acesta a fost extrem de refractar la toate iniţiativele.

„A fost mereu fără viziune şi doar într-o acţiune de blocaj”, a spus Bălan care a subliniat că nu-şi propune să fie un continuator al proiectelor lui Ion Lungu ci cel care va schimba radical strategia de dezvoltare locală a municipiului şi că are cele mai bune soluţii de modernizare.

Ioan Bălan a mai spus că o problemă majoră a Sucevei este cea a traficului rutier şi că a constatat că dacă centura ocolitoare a municipiului Suceava se vorbeşte rar, despre cealaltă centură care să închidă inelul rutier, din Cumpărătura-Ipoteşti-Salcea nici nu se mai pomeneşte.

El consideră că dacă aceste investiţii ar fi fost puse în practică, aşa cum se estima în 2012 sucevenii ar fi respirat mai mult oxigen şi mai puţine noxe de eşapament de la autovehiculele care tranzitează municipiul.

Bălan susţine că s-a ajuns acum ca principala problemă a suceveanului să fie cum să ajungă din Centru în Burdujeni sau Iţcani. (R.N.B.)


Intră acum și în grupul de