Toate unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru reluarea cursurilor primului semestru al anului şcolar 2015-2016


Intră acum și în grupul de

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, profesor Gheorghe Lazăr, a declarat, vineri, că toate unităţile de învăţământ sunt pregătite pentru reluarea în bune condiţii a cursurilor primului semestru al anului şcolar 2015-2016.

El a spus că ISJ Suceava a transmis directorilor unităţilor de învăţământ sucevene să ia măsuri pentru asigurarea condiţiilor în vederea reluării, luni, a cursurilor semestrului I.

Lazăr a mai spus că inspectorii şcolari suceveni au verificat în aceste zile dacă şcolile sunt pregătite pentru reluarea cursurilor.

Gheorghe Lazar

El a precizat că, până în prezent, nu au fost semnalate dificultăţi privind aprovizionarea cu combustibil pentru asigurarea confortului termic a sălilor de clasă din unităţile de învăţământ sucevene.

 “Acolo unde apar situaţii mai deosebite, directorii informează inspectorii şcolari zonali, iar acestea vor fi analizate în cadrul şedinţei Consiliului de Administraţie ce se va desfăşura în cursul după-amiezii de luni”, a subliniat Lazăr care a adăugat că directorii unităţilor de învăţământ au fost prezenţi, vineri, în şcoli.

Lazăr a arătat că şi la Şcoala Gimnazială din Cornu Luncii, unde învaţă peste 250 de elevi, va fi asigurat confortul termic în sălile de clasă, ce vor fi încălzite cu radiatoare electrice cu ulei, în condiţiile în care clădirea beneficiază de o instalaţie electrică nouă.

El a spus că inspectorul şcolar zonal a discutat cu electricienii care i-au dat asigurări că instalaţia electrică poate face faţă solicitării.

“Toate clasele sunt dotate cu radiatoare pe bază de ulei şi acestea urmează să fie puse în funcţiune în cursul zilelor de sâmbătă şi duminică, pentru ca luni sălile să fie deja încălzite. Singura problemă rămâne amplasarea toaletelor în curtea unităţii, dar acest lucru se va remedia odată cu finalizarea proiectului început acolo”, a precizat Lazăr arătând că la această şcoală au fost aduse cazanele instalaţiei termice.

Inspectorul şcolar general al ISJ Suceava a spus că au fost trimise şi adrese unităţilor de învăţământ din judeţ în care s-a solicitat conducerilor acestora ca în perioada celor trei săptămâni până la încheierea semestrului I să se facă demersurile necesare pentru încheierea situaţiilor şcolare, respectiv centralizarea absenţelor, încheierea mediilor, etc.

Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj, a susţinut joi, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali  din ţară, în cadrul căreia a fost evaluat stadiul de pregătire a unităţilor de învăţământ în vederea reluării cursurilor semestrului I, ţinându-se cont şi de evoluţia condiţiilor meteorologice din această perioadă.

Cursurile semestrului I vor fi reluate  luni  şi se vor încheia în data de 5 februarie, iar vacanţa intersemestrială este prevăzută pentru perioada 6-14 februarie 2016. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de