Băișanu: Gheorghe Aldea și Petrică Tărniceru sunt candidații ALDE la primăriile Fălticeni și Vatra Dornei


Intră acum și în grupul de

Alexandru Baisanu  sustine o conferinta de presa la biroul sau parlamentar.

baisanu si petrica tarniceru

La conferinta sunt prezenti cativa membri ALDE Suceava, dar si fostul PSD-ist, Petrica Tarniceru, care cel mai probabil va fi anuntat candidatul ALDE pentru Primaria Vatra Dornei.

Alexandru Baisanu, liderul ALDE Suceava:

”Ma simt deosebit de onorat ca al doilea om in stat, presedintele Senatului si al ALDE, mi-a oferit posibilitatea de a conduce filiala Suceava. Daca pana acum am  vorbit de onoare, acum vorbim de onoare si munca si respect fata de cei carora le vom cere votul. Intrarea mea in acest partid e, asa cum am anuntat, faptul ca aveam de ales intre a candida independent sau din partea unui partid la Primaria Suceava.

Voi incerca sa creez o organizatie puternica si cu relatii interumane serioase care sa duca la victoria ALDE in judet. Targetul pentru judet e castigarea Primariei Suceava si castigarea presedintelui CJ. Langa mine este Gheorghe Aldea de la Falticeni care a venit alaturi de noi. El va fi candidatul ALDE la Falticeni, iar fostul deputat Petrica Tarniceru va fi candidatul ALDE la Dorna. Ei vor prelua si presedintia organizatiilor pe Falticeni si Vatra Dornei.

52 de organizatii din fostul PNL au plecat si au venit langa ALDE. Sunt convins ca vor veni alaturi de mine si alte persoane.”

Gheorghe Aldea, candidatul ALDE la Primăria Fălticeni:

”Imi propun sa castig Primaria Falticeni si imi pun tot ce am adunat ca experienta in slujba oamenilor.”

Petrica Tarniceru, candidatul ALDE la Primaria Vatra Dornei:

”Sunt decis sa castig Primaria din Dorna. La experienta acumulata pana acum, am posibiblitatea si puterea de a castiga primaria.”

Alexandru Baisanu:

”Cel care a imbracat haina preotiei si s-a daruit lui Dumnezeu nu poate sa il paraseasca niciodata pentru nici o functie sau partid. Tragem concluzia ca Primaria Suceava condusa de respectabilul Ion Lungu si cei 23 de consilieri fac totul intr-o camaruta fara sa spuna cetateanului ce se intampla cu banii lor. Modul opac in care a lucrat Primaria si l-a scos in evidenta Guvernul e cel al unui om care umbla noaptea cu gluga pe cap la furat de casetofoane. Ii fac o provocare lui Lungu daca vrea sa stea fata in fata cu mine si in fata camerelor de filmat si alaturi de oricare ziarist din Suceava.

Vad ca vrea sala polivalenta. O face de vreo trei mandate la fiecare inceput de mandat. Un barbat care isi doreste sa candideze a patra oara trebuie sa raspunda unui numar de intrebri inainte de a le promite cate in luna. Am inceput sa caut si sa imi pun intrebari si timp de 100 de zile ii voi pune zilnic cate o intrebare si ii voi spune si ce as fi facut eu in locul lui. Singurul oras care a inmarmurit in ultimii 12 ani din Moldova a fost Suceava.

Prima intrebare e simpla, creatoare si va genera restul. Avand in vedere datele oficiale in perioada 2004-2016 de cand Lungu e primar Suceava a avut la dispozitie un miliard de euro. Anual, Suceava are 85 milioane de euro. E o suma pe care nici cei mai bogati oameni din lume nu o au asa cum a avut-o Lungu in cash.

Facem diferenta intre bugetul de functionare si cel de investitii, dar in pixul sau au stat un miliard de euro. Ce ati facut dle Lungu cu un miliard de euro? Unde sunt banii? Mai stiu pe unul care a mai adus un miliard de de euro si banii nu sunt. Ce se putea face cu un miliard de euro? Se puteau face 25 de spitale la cheie de marimea spitalului judetean. Se puteau face 1000 de km de drum nou, de la zero, cu 2 benzi cu trotuare, cam de aici la Viena.

Se puteau face 42.000 de apartamente noi de 60 mp, cu cost de productie de 400 de euro pe mp. Adica se mai putea face inca un oras precum Suceava.

Se mai puteau face 400 de scoli mari. Cate scoli a construit Lungu in 12 ani? Puteam face cinci stadioane cat National Arena.”


Intră acum și în grupul de