Liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, la Hora Bucovinei: Sucevenii merită un astfel de eveniment


Intră acum și în grupul de

Preşedintele PNL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat duminică la Bucşoaia că Hora Bucovinei este un eveniment pe care sucevenii îl merită şi a amintit că a fost iniţiatorul acestei manifestări când era preşedinte al Consiliului Judeţean.

Hora Bucovinei (58)

„Mă bucur că este un eveniment care a ajuns la a opta ediţie. Este un eveniment care va trebui încurajat, pentru că pune în valoare portul popular în primul rând, obiceiurile, dansurile şi cântecele Bucovinei, şi are menirea de a aduce lume, pentru a ne întâlnim aici crescători de animale, gospodari din toată zona Sucevei dar şi din alte judeţe. Şi cred că Hora Bucovinei merită toate aplauzele”, a declarat Gheorghe Flutur.

El a spus că sucevenii merită un astfel de eveniment, precizând că este necesar ca la Hora Bucovinei să fie prezente şi minorităţile din judeţul Suceava, de la ucraineni, polonezi şi până la nemţii din Bucovina.

„Sunt bucuros că se continuă acest eveniment, dar cred că va trebui să facem mai mult. Şi eu voi promova tradiţionalul din aceste evenimente. Pentru că dacă vă uitaţi bine există destul de mult kitch, şi nu are ce căuta. Poate la intrarea în incinta horei Bucovinei trebuiau să fie meşteşugarii cu produse tradiţionale din Bucovina, gastronomia de Bucovina. De aceea voi încuraja în continuare acest lucru şi sunt bucuros că sunt alături de sucevenii mei dragi. Îmi încarc şi eu bateriile în fiecare an şi sper ca anul viitor să internaţionalizăm Hora Bucovinei pentru că merită acest lucru”, a mai declarat Flutur.Hora Bucovinei (59)

El a precizat că o atenţie mai mare va trebui să fie dată crescătorilor de animale din judeţul Suceava, şi a obiceiurilor tradiţionale, care vor trebui puse mai mult în valoare la ediţiile viitoare.

În urmă cu doi ani, la Hora Bucovinei au participat grupuri folclorice ale minorităţilor dar şi grupuri din Republica Moldova şi Ucraina. (Alin Dima)


Intră acum și în grupul de