Analist politic sucevean: Atitudinea lui Ponta e de înțeles pentru că un grup restrâns din Teleorman a capturat PSD și Guvernul după ce PSD a câștigat alegerile folosind rezultatele guvernării lui


Intră acum și în grupul de

Analistul politic sucevean, sociologul Adrian Botezatu,  apreciat, joi seara, în emisiunea Exlcusiv 90 de minute de la Bucovina TV că este de înțeles atitudinea din ultima vreme a lui Victor Ponta care a constatat că un grup restrâns din Teleorman a capturat PSD și Guvernul după ce PSD a câștigat alegerile folosind rezultatele guvernării lui.

„Problema este că Liviu Dragnea a capturat partidul cu o grupare din Teleorman, cu o grupare foarte fidelă, dar o grupare de mediocri. Este unul dintre cele mai slabe cabinete, Cabinetul Grindeanu”, a spus Botezatu într-o intervenție telefonică.

El a spus că Victor Ponta a avut în schimb un Guvern cu rezultate bune care au stat la baza câștigării alegerilor din decembrie 2016.

„În ciuda defectelor personale ale lui Victor Ponta, de mitoman, plagiator, infantil politic, în Cabinetul său, Victor Ponta a avut personalități și miniștri foarte buni. De altfel, o mare parte din meritul victoriei PSD în alegeri din luna decembrie se datorează unei guvernări bune a lui Victor Ponta. Din păcate, Liviu Dragnea a capturat partidul și Guvernul în interes personal. Din 104 secretari de stat, 23 sunt din Teleorman. În Moldova s-a votat masiv PSD, dar nu e nici un ministru din regiunea Moldovei”, a spus Botezatu.

El a adăugat că este dezamăgitor ceea ce se întâmplă cu acest guvern și ca exemplu a dat numirea lui Constantin Eugen Uricec, membru al PSD Suceava, ca secretar de stat la Ministerul Mediului.

Adrian Botezatu a spus caustic că a constatat că prin numirea lui Uricec s-a trecut în faza meritocrației fiindcă „cel mai activ politic și competent membru” al PSD Suceava a fost numit secretar de stat la Ministerul Mediului.

El a adăugat că din acest motiv este de înțeles Victor Ponta.

„De asta trebuie înțeles Victor Ponta pentru această depresie pe care o suferă, pentru că își dă seama că un grup foarte restrâns din Teleorman a capturat și partidul și Guvernul”, a mai declarat Botezatu.

El a evitat să spună ce urmează în viața politică mai ales că situația este la fel de dezamăgitoare și la prinicipalul partid de opoziție,

„Nici PNL nu stă foarte bine, cu Cristian Bușoi secretar general și președintele partidului cu studii la Moscova”, a spus Botezatu care a adăugat că din păcate partidele nu țin ritmul cu societatea.

„E clar că pentru PSD ceea ce s-a întâmplat în ultimele luni este un recul politic. Din păcate nu există și alternativă la acest lucru”, a menționat Adrian Botezatu.

El consideră că Victor Ponta are capacitatea să atragă cel puțin 10 la sută din voturile electoratului.

„Dacă ar pleca Victor Ponta din PSD eu cred că ar fi suficienți membri care îl vor urma. Victor Ponta poate capacita un partid politic nou sau existent cu cel puțin zece procente”, a conchis sociologul sucevean.(Alin Dima)


Intră acum și în grupul de