Organizația județeană PSD Suceava pregătește organizarea conferinței județene de alegeri. Aceasta ar putea fi organizată la sfârșitul lunii septembrie. Ioan Stan este singurul candidat la funcția de președinte, iar vicepreședinți vor fi parlamentari, membri ai Guvernului și primari


Intră acum și în grupul de

Organizația județeană PSD Suceava ar urma să organizeze alegeri interne la mai mult de  doi ani de interimat asigurat de senatorul Ioan Stan după ce, în urma alegerilor locale din 2016, președintele de atunci al organizației, Cătălin Nechifor, a fost înlocuit din funcție de Liviu Dragnea pentru că PSD nu a recâștigat președinția CJ Suceava.

Președintele interimar al PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat pentru News Bucovina că în ședința Comitetului Executiv Național al PSD s-a decis organizarea de alegeri în organizațiile județene unde sunt conduceri interimare.

Termenul prevăzut pentru organizarea tuturor alegerilor în organizațiile județene cu conduceri interimare este 15 octombrie.

Senatorul Ioan Stan a spus că va propune colegilor din organizația județeană ca la sfârșitul lunii septembrie să fie convocată conferința județeană de alegeri, dar a menționat că data va fi stabilită de comun acord și cu conducerea centrală a partidului.

Conferința județeană de alegeri a organizației județene PSD Suceava a fost, ultima dată, programată pentru data de 22 iunie, dar a fost amânată de conducerea centrală a formațiunii.

Alegerile pentru conducerea organizației județene Suceava ar fi trebuit organizate de mai mult timp, dar s-a așteptat modificarea Statutului partidului care prevedea alegerea președintelui organizației prin votul tuturor membrilor de partid, procedură care a fost considerată greu de realizat.

Pentru funcția de președinte al organizației a fost anunțată doar candidatura senatorului Ioan Stan, președinte interimar din iunie 2016.

Cele 18 funcții de vicepreședinte ar urma să fie ocupate de parlamentarii de Suceava, respectiv senatorul Virginel Iordache și deputații Maricela Cobuz, Eugen Bejinariu, Emanuel Havrici și Alexandru Rădulescu, membrii organizației care fac parte din Guvern, respectiv ministrul Educației, Valentin Popa, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Eugen Constantin Uricec, secretarul de stat în Secretariatul General al Guvernului, Oana Pintilei și subsecretarul de stat în Ministerul Sănătății, Tiberius Brădățan, dar și reprezentanți ai administrațiilor locale, între care primarii din Fălticeni, Cătălin Coman, sau Rădăuți, Nistor Tatar.

Totodată, secretar al organizației ar urma să fie desemnat Cristian Șologon, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

De menționat este că Ioan Stan vizează în 2020 funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava, potrivit anunțului făcut de acesta la CEx al PSD Suceava desfășurat la Dumbrăveni.

(T.B.)


Intră acum și în grupul de