Nechifor nu crede că PSD vrea autostrada Iași-Târgu Mureș: Guvernul nu susține proiectul și ratează cu nonșalanță fondurile UE. În 2006 a fost adoptată o lege privind autostrada Petea-Satu Mare-Suceava


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a explicat motivele pentru care este sceptic că se va realiza autostrada Iași-Târgu Mureș pentru care a fost adoptată, miercuri, o lege.

El crede că PSD nu dorește această autostradă mai ales că Guvernul a transmis că nu susține legea prin care se prevede construcția acestei autostrăzi.

„Cel mai rău lucru este că Guvernul nu susține, ceea ce mă face să am rezerve că se va construi”, a precizat Nechifor.

El a adaugă că, Guvernul, în conformitate cu Master Planul General de Transport susține că în cazul autostrăzii Ungheni-Iași-Târgu Mureș , secțiunea Ungheni-Târgu Neamț se va realiza în perioada 2017 – 2020, iar secțiunea Târgu Neamț – Târgu Mureș se va realiza în perioada 2021 – 2030.

„Nici măcar nu s-au decis dacă vor construi autostrada și ei zic că vor termina cei 101 km între Târgu Neamț și Ungheni până în 2020”, a arătat Nechifor .

El a mai menționat că Guvernul ratează cu nonșalanță posibila finanțare din fondurile europene în cadrul exercițiului financiar multianual 2014 – 2020.

Vicepreședintele Pro România a mai notat că este în vigoare și Legea 363/2006 prin care a fost aprobat Planul de amenajare a Teritoriului național Secțiunea I, Rețele de transport, în care se propune legarea Ardealului de Bucovina prin autostrada Petea – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistrita – Vatra Dornei – Suceava. (T.B.)


Intră acum și în grupul de