Ponta: Prin Legea bugetului Suceava pierde bani. Au fost jefuite orașele mari de unde vine dezvoltarea. Bugetul e construit pe date false și Iohannis trebuie se le ceară să-și asume cifrele pe propria răspundere


Intră acum și în grupul de

Președintele Pro România, fostul premier Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Suceava, că prin noua filosofie bugetară au fost jefuite orașele mari.

„Suceava va pierde bani. S-a dat un pic mai mult la comune, după care însă primarul de comună trebuie să meargă la Ministerul Dezvoltării cu căciula în mână că nu primește banii ăia. Pe hârtie îi primește, în realitate nu-i primește. Ideea asta că jefuim orașele mari că lasă că primarii de comune sunt mai disciplinați și aduc voturi este total greșită. Ne blochează orice plan de dezvoltare”, a spus Ponta.

El a subliniat că dezvoltarea vine din orașele mari pentru că de acolo se colectează taxe și impozite, iar comunele au nevoie de altceva, nu doar de bani la primari ca să mărească salariile, că nu așa se dezvoltă o comună.

Fostul prim ministru a mai declarat că bugetul este construit pe date false.

„Prin OUG au schimbat legea care spunea că primul ministru și ministrul de Finanțe trebuie să-și asume, să dea o declarație pe propria răspundere. Eu am semnat de patru ori”, a spus Ponta.

Fostul premier a arătat că președintele Klaus Iohannis a contestat bugetul pe chestii tehnice unde știa că pierde.

„Nu cred că nu s-a respectat o chestie tehnică. Problema e cu datele false. Comisia Europeană începe să le prezinte”, a spus Ponta care a menționat că prin modificarea OUG 114/2018 sau prin supraevaluarea veniturilor obținute prin licențierea 5G rămân cu alte venituri.

„Dacă aș fi fost în locul lui Klaus Iohannis, dar nu sunt, le-aș fi spus: Veniți vă rog să semnați, Dăncilă, Teodorovici, pe proprie răspundere, luați-vă bugetul și aplicați-l. Asta însemna că prin noiembrie-decembrie și Teodorovici și Dăncilă erau la răcoare și nu ar fi semnat.Sper să nu semneze și să învețe de la Toader Tudorel”, a spus Ponta.(T.B.)


Intră acum și în grupul de