PLUS Suceava pune la dispoziția autorităților locale voluntari care se pot implica pentru a sprijini un sistem contact-center, popularizare și distribuire a informațiilor sau campanii de combatere a modului de transmisie a COVID


Intră acum și în grupul de

PLUS Suceava a transmis, miercuri, prefectului de Suceava, Alexandru Moldovan, o ofertă de asigurare de voluntari pentru autorităție administrației publice locale în actuala criză generată de epidemia cu Covid-19.

Astfel, președintele PLUS Suceava, Radu Rey, arată că ultimele săptămâni au pus întreaga țară și în mod special județul Suceava, în fața unor evenimente greu de anticipat cu puțin timp în urmă și care pun la încercare întreaga populație, mediul de afaceri și aparat administrativ.

„Înțelegem misiunea dificilă și responsabilitatea pe care o aveți pentru a gestiona situația de urgență instituită în județul Suceava. Înțelegem că imperativele momentului sunt altruismul, solidaritatea, expertiza și acțiunea coordonată”, a transmis Radu Rey.

El a anunțat că organizația județeană PLUS Suceava a luat decizia, în consens cu decizia Biroului Național al PLUS, de suspendare, până la depășirea crizei, a oricărei acțiuni politice și de a se pune în întregime în sprijinul autorității publice.

„Este nevoie de a informații transparente, respectiv planuri și proceduri clare, iar acestea sunt condiții absolut necesare pentru asigurarea unui climat de siguranță.

Vă oferim întregul nostru sprijin civic pentru a trece împreună, cu bine, de această provocare. Vă stăm la dispoziție pentru acțiuni coordonate de instituția dumneavoastră, la care putem participa ca voluntari”, a mai arătat liderul PLUS Suceava.

În acest sens, PLUS Suceava propune pentru a veni în sprijinul populației din județul Suceava, următoarele inițiative pe care organizația le poate duce la îndeplinire:

•          Se pune la dispoziția autorităților centrale în teritoriu (Prefectura Suceava) și autorităților locale (CJ, Primării și CL din UAT) resursele organizației (voluntari, profesioniști, software și hardware, spații etc.) materializate sub forma unor proiecte:

– cu impact imediat în buna-gestionare a crizei COVID

– timp scurt de implementare

– costuri reduse sau inexistente

– respectând legislația în vigoare, în special cea de GDPR

– sub coordonarea și decizia autorităților publice

•          Proiectele pe care le putem susține în acest moment:

– Sistem contact-center (număr unic) pentru populația din județul Suceava care să faciliteze interacțiunea cu autoritățile locale:

– Identificarea și supervizarea persoanelor cu risc crescut (în vârstă / cu condiții medicale pre-existente)

– Oferirea de informații pentru  populație

– Punct de contact unic (first line), cu informații ce vor fi mai departe oferite, structurat, către UAT-uri (indiferent de natura apelului inițial)

– Metode multiple de contact (social media, WhatsApp, SMS, email, telefonic)

– Apelarea persoanelor autoizolate și validarea prezenței la locație

– În eventualitatea extinderii masive a testării, furnizarea telefonică a rezultatelor și oferirea de consiliere în cazul depistărilor pozitive

– Popularizare și distribuire a informațiilor legate de acest punct unic de contact (publicitate stradală, flyere la magazine din IF, distribuție cu sisteme de salubritate, etc.)

– Voluntariat și gestiunea voluntarilor pentru acțiuni publice

– Cursuri și materiale destinate copiilor și persoanelor adulte aflați în izolare la domiciliu sau care respectă ordonanțele de limitare a circulației

– Campanii de combatere a modului de transmisie a COVID, prin diseminarea de materiale privind utilizarea card-ului bancar (online și la POS), eliminarea folosirii cash-ului, încurajarea telemuncii, folosirea documentelor semnate digital etc.

„De asemenea, vă oferim întreg sprijinul pentru comunicarea informațiilor în comuntățile din care facem parte și vă rugăm sa ne transmiteți prin e-mail la [email protected] comunicatele și informările oficiale pe care le considerați importante”, se arată în oferta transmisă prefectului.


Intră acum și în grupul de