„Tranşeele” din Suceava dau fiori reci social-democraţilor suceveni


Intră acum și în grupul de

Consilierii locali ai PSD Suceava au constatat, după două săptămâni de monitorizări asidue a situaţei de pe teren, că lucrările de reabilitare a reţelelor de apă potabilă şi de termoficare din municipiul Suceava sunt haotice, fără să fie coordonate, iar muncitorii nepregătiţi şi solicită Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) să facă verificări la respectivele firme pentru evitarea producerii de accidente.

Preşedintele organizaţiei municipale PSD Suceava, Virginel Iordache, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că timp de două săptămâni, aleşii locali social-democraţi au urmărit cum se realizează lucrările în oraş, concluzia fiind că Suceava este „un şantier al nimănui”. El a spus că în urma monitorizării, consilierii locali PSD Suceava au constatat că lucrările de reabilitare a sistemelor de apă potabilă şi termoficare ce se derulează în municipiu sunt în întârziere şi că în mai multe cartiere nu va fi furnizată căldură până în 15 noiembrie.

„Graficele de lucrări, dacă au existat vreodată, nu sunt respectate. Lucrările se derulează într-o sarabandă greu de înţeles”, a spus Iordache, menţionând că Primăria nu este în stare să coordoneze un astfel de proiect de reabilitare a reţelelor de apă-canal şi de termoficare, iar întreg oraşul este blocat. El a mai spus că din cauza lipsei de coordonare, locuitorii Sucevei din cartierul George Enescu rămân zilnic fără apă potabilă întrucât se produc avarii.

Potrivit lui Iordache, consilierii locali PSD nu au reuşit să afle de la muncitorii care lucrează în diverse puncte ale oraşului care sunt termenele de execuţie şi că aceştia nici nu ştiau ce tip de conductă înlocuiesc. El a spus că văzut când un furtun scăpat de sub control a trecut razant pe lângă capul unui muncitor, care a scăpat de la a fi grav rănit. Viginel Iordache a mai spus că PSD cere ca ITM Suceava să verifice dacă muncitorii care lucrează la aceste proiecte sunt angajaţi, dacă au noţiunile de protecţie a muncii în condiţii deosebite, pentru a fi evitată producerea unor accidente de muncă.

Preşedintele organizaţiei municipale PSD Suceava a precizat că toate aceste constatări ale consilierilor locali, cu observaţii şi propuneri, vor fi depuse, luni, la Primărie pentru ca primarul Ion Lungu să ia măsuri de remediere în cel mai scurt timp.


Intră acum și în grupul de