Noua Lege a Învăţământului „bagă în şedinţă” creşele din România (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Preşedintele Uniunii Naţionale a Creşelor din România, dna Daniela Câmpan, a declarat, luni, la Suceava, că proiectul noii legi a educaţiei nu face altceva decât să transforme creşele, din unităţi medicale, în unităţi de educaţie ante-preşcolară, apreciind în acelaşi timp că acestea nu-şi au nicidecum locul în sistemul de învăţământ românesc.

Daniela Câmpan a declarat într-o conferinţă de presă organizată împreună cu deputatul minorităţii italiene, Mircea Grosaru (membru PNL), iniţiator al Legii creşelor, că integrarea creşelor în sistemul de învăţământ este o anomalie. Ea a explicat că unităţile de tip creşă au fost create pentru a veni în sprijinul familiei, oferind servicii speciale pentru copii între trei luni şi trei ani, o perioadă foarte importantă în dezvoltarea copilului şi care este făcută cu medici specializaţi în pediatrie şi asistenţi pediatri.

Preşedintele Uniunii Naţionale a Creşelor din România a subliniat că pregătirea educatorilor nu poate fi echivalată cu cea a pediatrilor şi a adăugat că sistemul de învăţământ poate prelua aceşti copii doar de la vârsta de trei ani. „Creşele în sistemul de învăţământ nu-şi au locul”, a spus Câmpan. Ea a mai spus că, în prezent, sunt 280 de creşe în ţară în care sunt aproximativ 15.000 de copii care ar urma să beneficieze de educaţie timpurie în timp ce în întreaga ţară sunt 380.000 de copii. „Dacă educaţia timpurie o faci numai pentru 15.000 de copii, cu restul ce faci?”, s-a întrebat retoric Daniela Câmpan.

La rândul său, deputatul Mircea Grosaru, care a iniţiat Legea creşelor, a declarat că prin acest act normativ se soluţionează problemele din acest sector. El a spus că proiectul legii a fost adoptat de Camera Deputaţilor şi că se află acum în dezbaterea Senatului. „Alternativa la creşe sunt bonele. Nu este nici o şcoală de bone şi acum se angajează bone după informaţiile care circulă prin cartier”, a spus Grosaru. Parlamentarul sucevean şi-a exprimat speranţa că din proiectul legii educaţiei va fi scoasă creşa, care nu-şi are locul în sistemul de învăţământ.


Intră acum și în grupul de