PSD Suceava cere stoparea „practicii creionului bont” la alocarea fondurilor in localitatile judetului (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Criteriile administrative şi nu cele politice trebuie să stea la baza alocării de fonduri în localităţile judeţului, a declarat vineri vicepreşedintele PSD Suceava, consilierul judeţean Ovidiu Milici, care a cerut conducerii PD-L a CJ Suceava ca în anul 2010 „să se renunţe la practica creionului bont”.

„Majoritatea banilor sunt direcţionaţi către localităţi cu primari PD-L”, a spus Milici arătând că din cauza „prigoanei politice” primarul PSD al comunei Poiana Stampei, Elisei Todaşcă, a avertizat că va solicita trecerea comunei în aria administrativ teritorială a judeţului Bistriţa Năsăud. El a precizat că în această situaţie se află mai multe localităţi ai căror primari sunt membri PSD.

Pe de altă parte, vicepreşedintele CJ Suceava şi al PD-L Suceava, Daniel Cadariu, a respins acuzele PSD Suceava arătând că acestea sunt nefondate. „Nu se poate vorbi nici o clipă de alocări de fonduri pe criterii politice”, a spus Cadariu, arătând că CJ Suceava nu face diferenţieri între localităţi în funcţie de culoarea politică a primarului şi exemplificând cu proiectele derulate sau aflate în derulare privind alimentări cu apă, construcţia de reţele de canalizare, construcţia de săli de sport sau reabilitarea ori modernizarea unor drumuri.

„Este total de neînţeles poziţia aceasta. Din puţinul primit de la Guvern s-au repartizat fonduri, inclusiv la Poiana Stampei. Probabil că aşteptările primarului din Poiana Stampei erau mai mari, dar ar fi ultimul care să se plângă că a fost tratat discreţionar”, a mai spus Cadariu.


Intră acum și în grupul de