Senatorul Orest Onofrei, „interfata pozitiva” intre alegatori si premier


Intră acum și în grupul de

„Parlamentarul este interfaţa între alegător şi Guvern”, a afirmat marţi secretarul Senatului Orest Onofrei, senator PD-L de Suceava, care a salutat modul „rapid şi pozitiv” în care primul-ministru Emil Boc i-a receptat propunerea de a nu mai lăsa miniştrii să vorbească “de capul lor” pe subiecte care nu sunt asumate nici de PD-L şi nici de Guvern.

Potrivit parlamentarului democrat-liberal, premierul a înţeles perfect că semnalul pe care el i l-a transmis este „o realitate şi nu o critică la adresa unor membri ai Guvernului”. „Sunt convins că acest mod de lucru va continua”, a spus Onofrei, care a ţinut să sublinieze că „votul uninominal ne responsabilizează ca mesajele primite de la populaţie să le transmitem Guvernului şi conducerii partidului”.

Prim-vicepreşedintele PD-L Suceava, Orest Onofrei, i-a propus, vineri, premierului Emil Boc să nu mai lase miniştrii să vorbească “de capul lor” pe subiecte care nu sunt asumate nici de PD-L şi nici de Guvern, el făcând referire la declaraţiile ministrului Muncii privind alocaţiile pentru copii. “Nu cred că este corect să fie lăsaţi toţi miniştrii să gândească cu voce tare, iar apoi premierul să repare ceea ce au comis unii, fără să aibă gir politic sau să fie o decizie în Guvern”, a spus Onofrei. El consideră că asemenea declaraţii afectează atât imaginea PD0L, cât şi actul de guvernare. “Asemenea acţiuni atentează la coerenţa actului de guvernare şi afectează grav imaginea partidului de guvernământ”, a mai spus Orest Onofrei.

Premierul Emil Boc i-a ameninţat cu remanierea pe miniştrii care vor mai lansa, prin declaraţii de presă, măsuri care nu sunt prevăzute în programul de guvernare, principalii vizaţi de acest avertisment fiind ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, şi cel al Muncii, Mihai Şeitan.


Intră acum și în grupul de