Deputatul PSD de Suceava George Șoldan spune că România va deveni un jucător important pe piața de gaze naturale, în Europa de Est după aprobarea Legii offshore


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava George Șoldan, care a participat, marți, la dezbaterile în comisii a Legii offshore spune că a votat pentru o lege care va asigura independența și stabilitatea energetică a României și a menționat că legea va fi votată miercuri în plenul Camerei Deputaților.

„România va fi o țară sigură din punct de vedere energetic și independentă de piața externă. Fiecare român va beneficia de gaz, pentru că prioritate la cumpărare va avea statul român, iar surplusul va fi exportat”, a explicat deputatul social-democrat.

El spune că România va deveni astfel un furnizor regional de securitate energetică.

„Prin această lege deblocăm investițiile din Marea Neagră și asigurăm investitorii că avem un cadru legal stabil și predictibilitate. Primii metri cubi de gaz ar urma să ajungă în conductele românești chiar din această vară. Pe lângă exploatările din Marea Neagră, odată cu votarea acestei legi, începând cu anul 2024, va demara și exploatarea celui mai mare zăcământ onshore descoperit în ultimele trei decenii pe teritoriul României, la Caragele (jud. Buzău).România va deveni un jucător important pe piața de gaze naturale, în Europa de Est”, a mai declarat Șoldan.


Intră acum și în grupul de