Spaga ceruta de PDL a blocat licitatiile prin PNDI, sustin PSD-istii suceveni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Nivelul şpăgii cerut de PDL a blocat procedura de licitaţie pentru lucrările de modernizare a drumurilor judeţene din judeţele Suceava şi Botoşani prin PNDI, care trebuia să fie finalizată în 30 iunie, susţine liderul social-democraţilor suceveni, deputatul Cătălin Nechifor. „De fapt, problema este nivelul şpăgii cerut care este de peste 40 la sută, iar firmele trebuie să facă rost de finanţare”, a spus preşedintele PSD Suceava.

El a arătat că această situaţie poate fi uşor explicată prin sumele propuse pentru lucrările de drumuri, exemplificând cu drumul judeţean Panaci-Bilbor, care ar urma să fie modernizat cu 1,36 milioane de euro pe kilometru, reprezentând aproximativ 6 milioane de lei, în timp ce costul real al lucrării este de aproximativ 2 milioane de lei. „Restul de bani se duce, prin şpagă, spre buzunarul PDL”, a spus Nechifor care a adăugat că firmele nu găsesc finanţare pentru această şpagă.

Pe de altă parte, vicepreşedintele PDL Suceava şi al CJ Suceava, Daniel Cadariu, a declarat că este de neînţeles poziţia PSD Suceava în legătură cu aceste investiţii şi că sunt declaraţii politicianiste şi fanteziste, făcute în spatele imunităţii parlamentare. El a arătat că PSD Suceava face astfel de interpretări după ce a întârziat cu o lună de zile adoptarea Hotărârii Consiliului Judeţean privind transferul administrării acestor drumuri către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, fiind singurul caz din cele 41 de judeţe în care opoziţia a adoptat o astfel de atitudine.

„Prin Programul Guvernamental ”Reabilitare şi modernizare – 10.000 km drumuri de interes judeţean şi local” în judeţul Suceava vor fi modernizate şapte porţiuni de drumuri judeţene, care totalizează 94 km, valoarea investiţiilor fiind de peste 60 milioane euro”, a spus Cadariu care a precizat că vor fi modernizate DJ 177 A Frasin – Ostra, DJ 174 Panaci – Glodu, DJ 174 C Panaci – Bilbor, DJ 172 D Grădiniţa – Coşna, DJ 208 A Suceava – Udeşti – Liteni – Dolhasca, DJ 177B Câmpulung Moldovenesc – Stulpicani şi DJ 208U Mitocu Dragomirnei – Mănăstirea Dragomirna.

El a subliniat că în data de 22 iulie, în cadrul procedurilor de licitaţie, urmează să fie deschise ofertele, după o amânare de trei săptămâni motivată de solicitarea firmelor interesate de a fi făcute vizite în teren. „Având în vedere faptul că investiţiile prin PNDI– componenta drumuri vor demara în perioada imediat următoare, afirmaţiile liderilor PSD Suceava reprezintă doar declaraţii politicianiste şi fanteziste făcute din spatele imunităţii parlamentare”, a conchis Cadariu.


Intră acum și în grupul de