Balan: „Fondul de rezerva al premierului este impartit politic, iar absorbtia fondurilor europene lancezeste”


Intră acum și în grupul de

ioan balan

Vicepreşedintele regional al PDL, deputatul de Suceava, Ioan Bălan, a făcut o trecere în revistă a principalelor promisiuni ale social liberalilor, arătând că între acestea şi fapte există o „disonanţă crasă”. Parlamentarul sucevean s-a referit în primul rând la TVA care nu a revenit la nivelul de 19%. „Nivelul TVA la alimente şi în agricultură a rămas în continuare la 24%, nu la 9% aşa cum au promis”, a spus Bălan. El a subliniat că punctul de pensie nu este nici astăzi de 45% din salariul mediu brut, iar contribuţia la asigurările sociale nu a fost redusă.

Potrivit lui Bălan, USL  nu a demarat nicio acţiune pentru înfiinţarea unui milion de locuri de muncă aşa cum a promis. „Ajuns la guvernare, USL nu a făcut decât să impoziteze şi să inventeze noi taxe. USL nu a început reducerea fiscalităţii şi nici nu are de gând să o facă. Programul de Convergenţă pe perioada 2013-2016 nu face nicio referire la diminuarea poverii fiscale, atât de des invocată în conferinţele de presă şi în intervenţiile televizate ale liderilor USL. Cardul de credit pentru IMM-uri a rămas la stadiul de promisiune”,a arătat vicepreşedintele regional al PDL.

 El a precizat că investiţiile au fost tăiate de peste tot de la proiectele de infrastructură până la cele de cercetare şi inovare. Bălan a amintit că atunci când era în opoziţie USL a criticat aspru decizia de închidere a spitalelor şi anunţa ca prioritară deschiderea acestora o dată cu accederea la guvernare. „De când este prim ministru, Ponta nu a mai adus în discuţie acest subiect. Nu a început nici măcar scrierea proiectului pentru cele 50.000 de locuri noi în grădiniţe până în 2016”, a subliniat Bălan.

El a mai constatat că acordarea funcţiilor pe criterii politice a devenit o marcă înregistrată a USL. „Companiile de stat au management politic în loc de management privat. Nu a fost făcut niciun pas pentru a rezolva problema cadastrului.  Investiţiile noi în turism nu au fost scutite de impozit. Lipseşte dialogul cu opoziţia şi ONG-urile. Fondul de rezervă al premierului este împărţit politic, iar absorbţia fondurilor europene lâncezeşte”, a conchis deputatul PDL de Suceava, Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de