Dinu Patriciu a murit. Vezi in ce proiecte importante s-a implicat in judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Omul de afaceri Dinu Patriciu, care a murit, marţi, la Londra, în urma unei infecţii pulmonare, a finanţat mai multe proiecte în judeţul Suceava.

Astfel, în anul 2008, după inundaţiile care au afectat multe localităţi sucevene, prin Fundaţia Dinu Patriciu s-a renovat şi dotat şcoala din Nisipitu, comuna Ulma.

scoala nisipitu

Reabilitarea acestei şcoli a implicat fonduri în valoare de 220.000 euro

Şcoala primară din Nispitu a fost refăcută după ce vechea clădire a fost distrusă de inundaţii şi a fost dată în folosinţă în decembrie 2008.

În localitatea Sadău din comuna Brodina, Fundatia Dinu Patriciu a contribuit şi la şcoala afectată de inundaţii atât prin lucrări de construcţie cât şi cu material didactic şi aparatură electronică (videoproiector, televizor, home cinema, multifunctionala, iar fiecare şcolar a primit pe 15 septembrie cate un ghiozdan complet dotat cu cele necesare pentru şcoală.

În anul 2009, în cadrul Galei Premiilor în Educaţie, iniţiată de Fundaţia Dinu Patriciu, la secţiunea Cercetătorul anului, conf. univ. dr. ing Mihai Dimian din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava a fost premiat în cadrul unei competiţii care urmăreşte promovarea oamenilor, a proiectelor şi a organizaţiilor care au avut un impact semnificativ asupra sistemului educaţional din România.

 

În 2010, Fundaţia Dinu Patriciu a sprijinit Şcoala generală cu clasele I-VIII din Volovăţ, furnizând echipamente IT, pentru a moderniza laboratorul de informatică al instituţiei de învăţământ sucevene. Astfel, şcoala, la care învaţă un număr de 750 de elevi, a primit 17 calculatoare şi astfel elevii au beneficiat de un laborator modern de informatică.

 

Tot în 2010, Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, din cadrul Universităţii sucevene “Ştefan cel Mare” a fost una dintre cele cinci câştigătoare ale programului “Professoria – Profesori mai buni pentru copiii noştri”, iniţiat de Fundaţia Dinu Patriciu şi Fundaţia CODECS pentru Leadership.

Universitatea suceveană s-a înscris în competiţie cu programul de Master în Educaţie “Didactica limbilor moderne”, care s-a remarcat printr-o abordare modernă a evaluării viitorilor profesori, subliniind importanţa deosebită a probelor practice.

În 2011, fălticeneanul Bogdan Baciu, singurul licean care a reuşit performanţa de a ajunge Delegat de Tineret la ONU, a fost distins cu titulatura de „Elevul anului”, în cadrul festivităţii prilejuite de Gala Premiilor în Educaţie, proiect al Fundaţiei Dinu Patriciu, fiind premiat cu suma de 7.000 de euro,

În cadrul aceleiaşi Gale, la secţiunea “Profesorul preuniversitar al anului”, primele două locuri au fost ocupate tot de doi suceveni. Astfel, locul I i-a revenit prof. Daniela Ceredeev, de la Şcoala cu Clasele I-VIII din Vatra Dornei, care a fost premiată cu suma de 10.000 euro, iar locul II, în cadrul aceleiaşi secţiuni, i-a revenit prof. Marcel Porof, de la Colegiul Naţional “Nicu Gane” din Fălticeni (5.000 euro).dinu patriciu

Fundaţia Dinu Patriciu a oferit şi unor elevi şi studenţi suceveni  burse pe durata întregului an şcolar sau universitar în cuantum de 200 de lei pe luna pentru elevi şi de  300 de lei lunar pentru studenţi..

 

 


Intră acum și în grupul de