Peste 400 de cazuri de hepatită tip A s-au înregistrat anul trecut în judeţul Suceava


Intră acum și în grupul de

Peste 400 de cazuri de hepatită acută virală de tip A s-au înregistrat în cursul anului 2015 în judeţul Suceava, focarele comunitare care au însumat cele mai multe cazuri de îmbolnăviri fiind la Ilişeşti, Stulpicani şi Berchişeşti.

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat pentru NewsBucovina că în cursul anului 2015, în judeţul Suceava s-au înregistrat 402 cazuri de hepatită acută virală de tip A, iar cele mai multe cazuri de îmbolnăviri, 234, au fost la grupa de vârstă 5-14 ani.

Catalina ZorescuZorescu a spus că în perioada menţionată s-au înregistrat 35 de focare de hepatită acută virală de tip A, iar focarele comunitare care au însumat cele mai multe cazuri de îmbolnăvire au fost cele din Ilişeşti- 39 de cazuri, Stulpicani- 27 de cazuri şi Berchişeşti-20 de cazuri.

Medicul epidemiolog sucevean a mai spus că un factor favorizant în evoluţia cazurilor de hepatită acută virală de tip A l-a constituit lipsa apei curente în unele unităţi de învăţământ.

“De aceea facem un apel către autorităţile locale să prevadă fonduri pentru asigurarea furnizării apei curente a instituţiilor de învăţământ , mai ales a celor din mediul rural, unde s-au şi înregistrat focare de hepatită acută virală de tip A, cu numeroase cazuri”, a subliniat Zorescu.

Ea a declarat că în cursul anului 2015 au mai fost înregistrate trei cazuri noi de hepatită tip C şi un caz de hepatită tip B.(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de