Doi turci şi doi români au fost trimiși în judecată după ce au introdus 310 kilograme de heroină în România, prin Vama Siret


Intră acum și în grupul de

Doi cetățeni turci şi doi români au fost trimiși în judecată, în stare de arest preventiv, de procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism București, după ce au introdus 310 kilograme de heroină în România, prin Vama Siret.

captura heroina

Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, au fost trimiși în judecată Yigit Hakan, Săman George-Solomon, Bîngă Liviu-Constantin şi Sincar Huseyin pentru săvârşirea infracţiunilor de  constituire a unui grup infracţional organizat, participaţie improprie la infracţiunea de trafic internaţional de droguri de mare risc  în formă continuată şi participaţie improprie la infracţiunea de trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

De asemenea, procurorii au dispus și trimiterea în judecată a S.C. Unitrafic SRL şi S.C. Resident SRL pentru săvârşirea infracţiunilor de  trafic de droguri de mare risc, trafic internaţional de droguri de mare risc şi aderare la un grup infracţional organizat.

„Prin actul de sesizare s-a reţinut că, începând cu luna mai 2014, inculpatul Yigit Hakan a iniţiat, şi ulterior, împreună cu inculpatul Săman George-Solomon a constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat în luna martie 2015 şi inculpaţii Bîngă Liviu-Constantin şi Sincar Huseyin, în scopul săvârşirii de infracţiuni privind traficul internaţional de droguri de mare risc, respectiv heroină”, se menționează în comunicatul DIICOT.

Anchetatorii au arătat că în luna iulie 2015 inculpaţii Yigit Hakan, Săman George-Solomon, Bîngă Liviu-Constantin şi Sincar Huseyin au organizat transportarea cantităţii de 310,76 kg heroină, iar la datele de 23 iulie şi 27 iulie 2015 au introdus drogurile din Ucraina în România, prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret.

Heriona a fost disimulată în rezervorul unui autotren aparţinând SC Unitrafic SRL şi, respectiv, în rezervorul unui autotren utilizat în sistem leasing de SC Resident SRL.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că aceste transporturi de droguri erau organizate sub paravanul unor transporturi legale de mărfuri, prin intermediul unor societăţi comerciale, ce deţineau autocamioane înmatriculate în România și în ale căror rezervoare erau amenajate lăcaşuri speciale pentru disimularea drogurilor.

Sursa citată a mai arătat faptul că rolul grupului constituit pe teritoriul României a fost acela de a prelua drogurile din Turcia sau Ucraina și de a le transporta în vestul Europei, în țări precum Olanda sau Germania.

În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii, iar dosarul urmează să fie soluționat de Tribunalul București. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de