Peste 200 de cazuri de infecţii intraspitaliceşti raportate de spitalele sucevene anul trecut


Intră acum și în grupul de

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, medicul epidemiolog Cătălina Zorescu, a declarat pentru NewsBucovina că, în cursul anului 2015, spitalele sucevene au raportat 231 de cazuri de infecţii nosocomiale, cele mai frecvente fiind infecţiile digestive.

spitalul vechi 6Zorescu a spus că din totalul infecţiilor nosocomiale, cele mai multe cazuri, 56, s-au înregistrat la grupa de vârstă 75-84 de ani, urmată de grupa de vârstă 65-74 de ani cu 53 de cazuri şi de grupa de vârstă 55-64 de ani cu 30 de cazuri.

“Incidenţa infecţiilor nosocomiale a fost de 0,26 la suta de pacienţi externaţi”, a precizat medicul epidemiolog sucevean.

Ea  a mai spus că peste 90 la sută din totalul celor 138 de cazuri de enterocolite provocate de bacteria Clostridium Difficile, înregistrate în 2015, în judeţul Suceava, au fost infecţii nosocomiale dobândite de pacienţi în perioada spitalizării.

De menţionat este că din luna august a anului 2014 a fost implementată la nivel naţional supravegherea infecţiilor cu Clostridium Difficile în unităţile sanitare cu paturi. (Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de