CAS Suceava:184 de pensionari trebuie să dea înapoi 25.000 de lei pentru medicamente compensate


Intră acum și în grupul de

CAS Suceava are de recuperat peste 25 000 de lei de la 184 de pensionari suceveni care au beneficiat nejustificat de compensarea unor medicamente.

Preşedintele director general al CAS Suceava, economist Cristi Bleorţu, a declarat, joi, că  în cadrul unor controale efectuate, anul trecut, de inspectorii instituţiei s-au identificat 160 de asiguraţi care au cuantumul pensiei mai mare de 700 lei şi care au dat declaraţie pe propria răspundere că realizează venituri numai din pensii sub 700 de lei.

medicamente compensate pensionari
El a spus că în aceste cazuri suma imputată pensionarilor, reprezintând diferenţa dintre procentul de compensare 90 la sută şi procentul de compensare 50 la sută din preţul de referinta a medicamentelor, a fost în valoare de 21.035 de lei.

Bleorţu a mai spus că în anul 2015 au mai fost identificate 24 persoane asigurate care au beneficiat de reţete compensate 90 la sută din preţul de referinţă, ca urmare a încadrării acestora în categoria „pensionari cu venituri numai din pensii mai mici de 700 lei pe lună”, deşi conform bazei de date de la Finanţe aceştia aveau şi alte venituri impozabile, nu doar venituri din pensie.

„În aceste situaţii Compartimentul Juridic a transmis notificări asiguraţilor pentru recuperarea contravalorii de 40 la sută din preţul medicamentelor de care au beneficiat nejustificat, în valoare de 4.883 de lei”, a subliniat Bleorţu.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de