Angajatorii suceveni au oferit în 2015 mai multe posturi faţă de 2014. Cele mai multe oferte au fost în transporturi, construcţii, comerţ sau turism


Intră acum și în grupul de

Numărul posturilor oferite de angajatori în anul 2015 a fost mai mare decât cel din anul precedent, cele mai multe cereri de forţă de muncă înregistrându-se în domeniul transporturilor rutiere şi construcţiilor, dar şi în cel al comerţului şi turismului, iar piaţa muncii este “tot mai receptivă la persoanele bine pregătite şi preocupate de calitatea activităţii prestate”.

adomnicai somaj angajatori (3)

 

Directorul executiv al AJOFM Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, vineri, că, în cursul anului 2015, AJOFM Suceava a înregistrat  27.634 de posturi oferite de angajatori, cu 1049 mai multe decât în 2014.

Ea a spus că în urma analizei privind ofertele de locuri de muncă din partea angajatorilor s-a constatat că se menţin ridicate cererile de forţă de muncă în domeniile transporturi rutiere şi construcţii, dar şi o creştere importantă a cererii în domeniile comerţului cu produse alimentare; restaurante, baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor; hoteluri şi alte activităţi de cazare; exploatare forestieră.

“Sintetizând datele înregistrate cu privire la acest indicator statistic, precum şi informaţiile pe care le deţinem de la agenţii economici, putem aprecia că se conturează o competeţie a angajatorilor în anumite sectoare ale economiei locale, cu precădere cel al serviciilor, pentru atracţia şi fidelizarea personalului talentat, competent şi motivat să lucreze. Este evident, corelând aceste date cu ponderea majoritară şi caracteristicile categoriei de şomeri neindemnizaţi, că piaţa muncii este tot mai receptiva la persoanele bine pregătite şi preocupate de calitatea activităţii prestate, iar fluctuaţiile de personal se datorează fie lipsei competenţelor sau calificărilor actualizate, fie lipsei de motivaţie pentru a obţine sau a menţine un loc de muncă”, a explicat directorul executiv al AJOFM Suceava.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de