DSP Suceava cere spitalelor să facă analize specifice în toate cazurile de boli diareice din secţiile de pediatrie. Până acum nu s-a raportat nici un caz de sindrom hemolitic uremic la copii


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică a transmis spitalelor sucevene noile instrucţiuni primite de la Institutul Naţional de Sănătate Publică referitoare la definiţia de caz pentru Sindrom Hemolitic Uremic la copiii cu vârste sub cinci ani, dar şi cele privind fluxul informativ şi fişa de declarare a cazurilor.

sectia pediatrie SJU sindrom

Directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, a declarat că s-a solicitat spitalelor să ia măsuri de urgenţă astfel încât laboratoarele proprii ale unităţilor spitaliceşti sau cele cu care se află în contract să efectueze investigaţia etiologică a tuturor cazurilor de boli diareice internate în secţiile de Pediatrie, iar probele cu tulpinile izolate să fie trimise la Laboratorul DSP Suceava pentru confirmarea diagnosticului şi pentru investigaţii suplimentare.

“În anumite situaţii probele pot fi transmise Institutului Cantacuzino din Bucureşti pentru investigaţii mai aprofundate”, a explicat Zorescu.

Ea a spus că până în prezent nu au fost raportate astfel de cazuri, iar autorităţile sanitare sucevene ţin legătura cu medicii coordonatori ai secţiilor de pediatrie, fiind „o colaborare şi consultare permanentă”.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de