Promovarea educației în scopul prevenirii criminalității, în școlile din Salcea și Dumbrăveni


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au desfășurat în perioada 7 -12 martie a.c. activități educative în zona localităților Salcea și Dumbrăveni.

prevenirea violentei in scoala Liceu Dumbraveni

„La activităţile desfăşurate la Grădiniţa din satul Văratec, oraşul Salcea, poliţiştii au urmărit promovarea educaţiei şi prevenirea abandonului şi absenteismului şcolar, inclusiv în rândul numeroasei comunităţi de romi din localitate”, au informat reprezentanții Poliției Județene.

Astfel, polițiștii suceveni în colaborare cu Brian Douglas au oferit celor peste 50 de copii participanţi peste 100 de cărţi şi manuale redactate în manieră ludică, dar cu un concentrat conţinut preventiv.

Totodată, oamenii legii purtat discuţii cu părinţii pentru a-i stimula pe aceştia să îşi înscrie copiii la şcoală şi să se implice activ în educaţia acestora.

„Este un mesaj clar al poliţiştilor care îi îndeamnă pe copii să meargă la şcoală, să aibă rezultate bune pentru a deveni un sprijin pentru comunitate şi a dezvolta un comportament adecvat”, se menționează în comunicatul Poliției Suceava.

Potrivit documentului citat, poliţiştii stimulează astfel dezvoltarea unui comportament antiinfracţional şi antivictimal.

La activitatea desfășurată la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” din comuna Dumbrăveni au participat peste 150 de elevi, aceștia fiind informați cu privire la riscurile asociate lumii virtuale şi reţelelor de socializare și au învăţat care sunt limitele răspunderii penale ale minorilor şi cum pot fi prevenite şi detensionate situaţiile conflictuale din mediul şcolar.

„Au fost vizionate filme educative, spoturi preventive şi au fost distribuite peste 300 de materiale cu mesaje informativ-educative”, se mai arată în comunicatul Poliției. (Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de