Noi sincope în funcţionarea sistemului informatic al cardului de asigurări de sănătate


Intră acum și în grupul de

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat, luni, că sistemul informatic al cardului naţional de asigurări de sănătate este indisponibil, începând cu ora 10:00, din cauza unor probleme tehnice de comunicaţie între unele componente ale sistemului.

card-sanatate

“Până la anunţul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale / prescrierii reţetelor / eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul off-line. Serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în PIAS în maxim 3 zile lucrătoare calculate de la ora zero a zilei următoare datei prestării serviciului, conform prevederilor legale în vigoare”, precizează CNAS.

Secretarul general al Colegiului Medicilor Suceava, medicul de familie Irina Badrajan a declarat că problemele la sistemul informatic al cardului de asigurări de sănătate au apărut luni dimineaţă, iar medicii de familie nu au putut valida reţete, bilete de trimitere pentru pacienţi, neputând realiza conexiunea cu cardul de sănătate.

Badrajan a spus că şi în cursul dimineţii de marţi medicii au întâmpinat aceleaşi dificultăţi în desfăşurarea activităţii medicale curente din cauză că sistemul informatic al cardului de asigurări de sănătate este indisponibil.

Ardeleanu MihaiPurtătorul de cuvânt al SJU Suceava, medicul Mihai Ardeleanu, a declarat, marţi, că prescripţiile medicale se emit off-line urmând ca serviciile efectuate să fie încărcate în termen de 72 de ore în platforma PIAS.

El a spus că se fac eforturi ca pacienţii să nu aibă de suferit arătând că speră ca aceste probleme din sistemul informatic al cardului de sănătate să fie remediate cât mai curând.

“Nu e prima dată când se întâmplă”, a menţionat Ardeleanu. (Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de