FOTO Schimb de experienţă între Şcoala Militară de Subofițeri Jandarmi Fălticeni şi Academia de Poliţie Bucureşti


Intră acum și în grupul de

O delegaţie din partea Academiei de Poliţie „A.I.Cuza” Bucureşti, formată din 15 studenţi, sub coordonarea preşedintelui Asociaţiei Studenţilor din Academia de Poliţie, studentul caporal Cucolea Andrei, se află în perioada 1-6 noiembrie a.c., într-un schimb de experienţă la sediul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni.

elevi-scoala-militara-jandarmi-falticeni-1

Potrivit purtătorului de cuvânt al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, locotenent-colonel Cristian Ipate, iniţiativa acestui demers a aparţinut studentului Cucolea Andrei, care, în perioada 2012-2014, a fost şi elev al şcolii militare din Fălticeni, şi se constituie într-un bun prilej pentru studenţi de a lua contact cu modul de pregătire al elevilor jandarmi.

”Activităţile didactice la care au participat au fost preponderent cu caracter practic-aplicativ, din domeniul intervenţiei profesionale, tragerii cu armamentul şi pregătirii juridice. Întrucât studenţii sunt din cadrul Facultăţilor de Ştiinţe Juridice şi Administrative, de Poliţie şi de Jandarmi, participarea acestora în comun şi alături de elevii jandarmi la procesul de pregătire le-a întărit şi mai mult convingerea că lucrul în echipă şi cooperarea interinstituţională sunt esenţiale pentru reuşita misiunilor care vor face obiectul activităţilor operative viitoare.

De asemenea, în timpul liber, studenţii au efectuat vizite la obiectivele turistice şi istorice din zona Fălticeni şi Suceava”, a arătat Ipate.

El a mai precizat că pe bază de reciprocitate, în aceeaşi perioadă de timp, o delegaţie formată din 15 elevi ai Şcolii Militare de Jandarmi din Fălticeni se află aflat în schimb de experienţă la Academia de Poliţie.

 


Intră acum și în grupul de