Sindicatele din Învățământ Suceava cer ca profesorii să primească și dobâzile stabilite prin instanță la drepturile salariale pe care le-au câștigat


Intră acum și în grupul de

Alianța Sindicatelor din Învățământ Suceava a informat, joi, că sindicate din ţară, printre care şi cel din Suceava, afiliate la Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, continuă demersurile pentru a se efectua plata dobânzilor aferente drepturilor salariale din perioada 2008-2011, stabilite de instanțele judecătorești.

giani-leonte

Într-un comunicat de presă al ASI Suceava se precizează că o delegația formată din liderii organizațiilor sindicale afiliate la FSLI din județele: Argeș, Bacău, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Mehedinți, Suceava, Vaslui, Vrancea, s-a deplasat, miercuri, la București ca urmare a întârzierii punerii în aplicare a dispozițiilor trasate de vicepremierul Vasile Dâncu la întâlnirea din  data de 18 octombrie 2016,  în vederea plății dobânzilor aferente drepturilor salariale din perioada 2008-2011, stabilite de instanțele judecătorești.

Delegaţia sindicaliştilor a avut o întrevedere cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei,  George Ghelmez și Mihai Păunică, care au informat că MENCŞ a centralizat sumele transmise de inspectoratele școlare judeţene și le-a înaintat către Ministerul Finanțelor Publice.

“În acest moment deblocarea situației e pe masa Ministerului Finanțelor Publice.

Drept urmare, am înaintat o solicitare M.F.P. pentru o întâlnire a unei delegații a F.S.L.I. cu conducerea M.F.P. pentru a discuta cuprinderea acestor sume în buget. Această întâlnire nu poate avea loc mai târziu de ziua de luni, 21 noiembrie 2016”, se precizează în comunicatul de presă al ASI Suceava.

Sursa citată menţionează că, la iniţiativa delegaţiei respective, FSLI a înaintat o adresă către Primăria Capitalei în care anunţă desfăşurarea unei acţiuni de pichetare a sediului Ministerului Finanţelor Publice, în data de 22 noiembrie 2016, între orele 12:00 – 14:00.

“Din datele înaintate de MENCŞ, la nivelul județului Suceava  suma care trebuie recuperată depășește 33.300 000 lei”, se mai arată în comunicatul ASI Suceava.

Preşedintele ASI Suceava, profesorul Giani Leonte, a declarat, joi, pentru News Bucovina că angajaţii din educaţie au câştigat în instanţă drepturi salariale rezultate din neaplicarea Legii 221/2008 şi Legii 330/2009, care au fost acordate eşalonat, în mai multe tranşe, ultima fiind acordată în luna februarie 2016, dar în acelaşi timp au câştigat în instanţă şi dobânzile aferente restanţelor salariale acordate eşalonat.

Leonte a spus că la acţiunea de pichetare a sediului Ministerului Finanţelor Publice vor participa aproximativ 200 de membri de sindicat din ţară, din care 10-15 persoane sunt din judeţul Suceava.

(Liliana Bujdei)

 

 


Intră acum și în grupul de