Conduceri interimare numite de ISJ Suceava: 111 directori și directori adjuncți de școli numiți în funcții până la organizarea concursurilor


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava a publicat, vineri, atât lista directorilor şi directorilor adjuncţi numiţi prin detaşare în interesul învăţământului pentru posturile rămase vacante în urma desfăşurării concursului, cât şi lista candidaţilor care au promovat concursul şi pentru care s-au emis decizii de numire în funcţiile de director şi director adjunct, mandatele acestora urmând să intre în vigoare începând cu data de 9 ianuarie 2016, odată cu reluarea cursurilor.

Un număr de 111 cadre didactice sucevene numite în funcţiile de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar unde erau vacante aceste posturi

Potrivit ISJ Suceava, pentru posturile vacante de director și director adjunct, Consiliul de Administraţie al ISJ Suceava a analizat propunerile consiliilor profesorale din școli în vederea asigurării conducerii interimare a acestora, până la organizarea unui nou concurs, cu respectarea art. 24 din metodologie, fiind numite 111 cadre didactice sucevene în posturile vacante de director şi director adjunct prin detaşare în interesul învăţământului, printr-o hotărâre a inspectorului şcolar general al judeţului Suceava, cu avizul Consiliului de Administraţie al ISJ Suceava.

Astfel, mandatele directorilor / directorilor adjuncți numiți prin detașare vor intra în vigoare începând cu data de 9 ianuarie 2017.

De precizat este că în data de 21.12.2016, pentru toți directorii / directorii adjuncți aflați în funcție prin detașare în interesul învățământului începând cu 1 septembrie 2016 s-au emis decizii de încetare a detașării, care se aplică începând cu data de 9 ianuarie 2017.

ISJ Suceava a emis decizii de numire în funcţiile de director şi director adjunct pentru cei 172 de candidaţi care au promovat concursul

Tot în data de 21 decembrie 2016, pentru cei 172 de candidaţi care au promovat concursul s-au emis decizii de numire în funcțiile de director / director adjunct, decizii care se aplică începând cu data de 9 ianuarie 2017.

ISJ Suceava a publicat, vineri, pe site-ul instituţiei atât lista directorilor şi directorilor adjuncţi numiţi prin detaşare în interesul învăţământului pentru posturile rămase vacante în urma desfăşurării concursului, cât şi lista persoanelor care au promovat acest concurs şi pentru care s-au emis decizii de numire în funcţiile de director şi director adjunct pentru o perioadă de patru ani.

De menţionat este că persoanele numite la conducerea unităţilor de învăţământ, prin detaşare în interesul învăţământului, pentru posturile rămase vacante vor ocupa aceste funcţii până la organizarea unui nou concurs, însă nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2016-2017.

Inspectorul şcolar general al ISJ Suceava, Gheorghe Lazăr, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina că toate unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Suceava au asigurate conduceri începând cu data de 9 ianuarie 2017.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de