Bărbat din Adâncata, în stare de ebrietate, scos din mașină cu forța de luptătorii SAS Suceava

Un bărbat din comuna Adâncata care conducea mașina pe un drum județean în stare vădită de ebrietate a fost scos din mașină cu forța de luptătorii SAS Suceava și reținut.

 

Astfel, miercuri seara, un echipaj din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Adâncata în cooperare cu luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava au identificat pe DJ 208T, pe raza satului Feteşti din comuna Adâncata, autoturismul înmatriculat în străinătate, condus de un localnic de 38 de ani, care se afla singur în autoturism, emana halenă alcoolică şi se afla într-o stare vădită de ebrietate.

Polițiștii i-au solicitat conducătorului auto să oprească autoturismul şi să scoată cheile din contact, însă acesta a refuzat, având o atitudinea recalcitrantă, motiv pentru care, luptătorii  Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava au procedat la scoaterea acestuia din autoturism şi imobilizarea prin încătuşare.

Întrucât în urma testării de mai multe ori cu aparatul etilotest a șoferului, rezultatul a fost „Eroare”, bărbatul  a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei, însă, acesta a refuzat prelevarea probelor.

În acest caz s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de ,,conducerea unui vehicul fără a poseda permis de conducere” şi ,,refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, bărbatul de 38 de ani fiind reținut pentru 24 de ore și încarcerat în arestul I.P.J. Suceava, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava cu propunere de luare a unei măsuri privative de libertate.(N.B.)