Primarul Ion Lungu continuă dezbaterile pentru bugetul pe anul 2017, dar nu e clar când va putea fi adoptat


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, continuă dezbaterile pentru bugetul municipiului pentru anul 2017, dar din cauză că Legea bugetului de stat nu a fost încă promulgată de președintele Klaus Iohannis, nu se poate estima când va putea fi votat bugetul local.

Ion Lungu a continuat, marți, la Primăria Municipiului Suceava consultarea publică a bugetului pentru anul 2017 cu administratorii şi preşedinții asociațiilor de proprietari.

El le-a prezentat acestora principalele priorități ale bugetului municipalității pentru anul 2017.

„Aşteptăm până la sfârşitul săptămânii, propuneri din partea asociațiilor de proprietari pentru a fi prinse în proiectul de buget”, a menționat Ion Lungu.

Primarul Sucevei estima în urmă cu o săptămână că cel mai devreme bugetul local ar putea fi adoptat în 27 februarie, dar acest termen era valid doar în condițiile în care Legea bugetului de stat pentru 2017 era promulgată imediat după adoptarea în Parlament.

El a explicat că după ce Legea bugetului de stat va fi  promulgată și publicată în Monitorul Oficial, trebuie să treacă cel puțin 17 zile până când aceasta va putea intra în dezbaterea Consiliului Local.

Președintele Klaus Iohannis nu a promulgat încă Legea bugetului de stat pentru 2017 și a anunțat, marți, că analizează această lege „cu îngrijorare” nefiind exclus ca președintele să întoarcă legea în Parlament pentru a fi făcute unele modificări.

Situația va genera o amânare a aprobării bugetelor județelor și localităților care, în prezent, funcționează cu 1/12 din bugetul pe anul trecut, dar trebuie să asigure finanțarea creșterilor salariale déjà adoptate.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de