Marian Andronache: Zona de agrement Tătărași va fi funcțională în luna iulie. Vor fi și bărci și hidrobiciclete și teren de minigolf


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei Marian Andronache a declarat, joi seara, în emisiunea Exclusiv 90 de minute de la Bucovina TV că zona de agrement care se amenajează în zona Tătărași va fi funcțională în luna iulie astfel încât sucevenii să se poată bucura încă din acest an de această investiție.

El a explicat că firma care realizează lucrările are ca termen de realizare luna octombrie, dar că printr-o bună organizare se poate da în folosință în luna iulie.

Andronache a mai spus că sunt câteva probleme legate de accesul la proprietățile din zonă, dar că se va soluționa problema, fiind vorba de detalii tehnice.

„Zona de agrement nu este pe o suprafață extraordinar de mare. E pe o suprafață de 7,5 hectare. Avem două iazuri în zonă pe care ar fi păcat să le lăsăm de izbeliște și să transformăm toată zona într-o groapă de gunoi pentru că la un moment dat practic asta era”, a spus viceprimarul.

El a menționat că după ce se va finaliza zona de agrement se va decide și cum va fi administrată, în regie proprie sau activitatea va fi externalizată unei firme.

„Toate dotările sunt trecute în contract și vor fi aduse: bărcuțe, hidrobiciclete, tot ce trebuie. Teren de minigolf, loc de joacă”, a spus Andronache.

El consideră că cea mai bună variantă ar fi ca zona de agrement să fie gestionată în regim privat.

Totodată, Marian Andronache susține că pentru suceveni va trebui amenajat și Parcul Șipote ca zonă de agrement dacă acesta va fi transferat la municipalitate, iar o nouă zonă de agrement ar putea fi realizată în luna râului Suceava, dar că aceasta va putea fi realizată doar printr-un proiect cu fonduri europene.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de