Flutur: S-a aprobat finanțarea drumului axial Suceava-Iași. Sperăm să înceapă execuția în acest an pentru că multe localități au nevoie de drum modernizat


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, președinte al Consiliului de Dezvoltare Regională Nord Est a anunțat că în ședința de joi a fost aprobată finanțarea drumului axial Suceava-Iași.

„A fost și evaluarea în teren două zile și urmează procedurile pentru semnarea propriu-zisă a contractului, demararea licitației pentru proiectare și pentru execuție. Sper ca la sfârșitul acestui an să începem și execuția, dacă nu anul 2018, pentru mult așteptata investiție care va rezolva, în sfârșit, problema mai multor localități care așteaptă de mult un drum mai bun”, a spus Flutur.

El a menționat că locuitorii așteaptă modernizarea rutei Suceava-Dolhasca prin Bosanci, Udești, Liteni, un drum care va arăta așa cum trebuie după această investiție, dar că va fi și o variantă mai scurtă spre Iași.

De asemenea, prin această investiție se leagă o bună parte a județului, zona Suceava, Moara, Liteni, Zaharești, Dărmănești, zonă ce are încă drumuri pietruite și așteaptă, de urgență, modernizarea.

„A fost primul proiect aprobat după lungi discuții”, a mai spus Flutur.

Proiectul de modernizare a drumului intraregional Suceava-Iași inițiat de consiliile județene din cele două județe a fost depus, miercuri, pentru evaluare la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, fiind primul și singurul proiect de modernizare de drum pe POR 2014-2020, pe axa prioritară 6, Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, prioritatea 6.1  Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.

 

 

 

Valoarea totală a acestuia este de aproape 75 de milioane de euro.

 

Proiectul Regiunea Nord–Est – Axa Rutieră Strategică 1: Iaşi – Suceava” presupune modernizarea a 167,933 km de drumuri -75,73 km pe raza județului Suceava și 92,19 pe raza județului Iași.

Pe teritoriul județului Suceava drumul traversează 11 orașe și comune, de la Dărmănești, și până la Dolhasca.

 

În proiect sunt incluse drumurile județene de la limita cu județul Iași – Dolhasca, Suceava – Ipotești-Bosanci-Udești-Liteni-Dolhasca, Suceava-Frumoasa-Liteni și Liteni-Stroiești-Costâna-Dărmănești. Valoarea totală a proiectului este de 329,716 milioane de lei, din care valoarea aferentă județului Suceava este de 151,130 milioane de lei.(N.B.)

 


Intră acum și în grupul de