Un contrabandist ucrainean de țigări, prins lângă frontieră, a devenit violent și a lovit cu pumnul în față un polițist de frontieră sucevean


Intră acum și în grupul de

Un polițist de frontieră sucevean a fost lovit cu pumnul în față de un ucrainean în timpul acțiunii de reținere după ce ucraineanul a fost identificat ca fiind suspect că ar fi introdus în țară țigări de contrabandă.

Potrivit Poliției de Frontieră Suceava, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul S.P.F. Vicovu de Sus, acţionând în baza Planului „Contrabandă 2017”, a observat în zona de frontieră, pe direcția localității Frătăuții Noi mai multe persoane care transportau colete voluminoase, spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au somat suspecții să se oprească, dar întrucât aceștia nu s-au conformat, a fost tras un foc de avertisment în plan vertical.

Suspecții au abandonat coletele și au fugit de la fața locului, dispersându-se în direcții diferite.

Poliţiştii de frontieră au continuat urmărirea, reținând astfel doi bărbați, cetățeni ucraineni, identificați ca fiind K. Yevhenii, de 19 ani și D. Ivan, de 20 de ani. În timpul acțiunii, cel din urmă a devenit violent şi a lovit un lucrător de poliție cu pumnul în față.

Imediat, polițiștii de frontieră au informat autoritățile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi verificare a zonei.

În continuare, s-a luat măsura conducerii celor doi cetățeni ucraineni împreună cu baxurile cu țigări la sediul poliției de frontieră în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor au rezultat 5.950 pachete țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 69.600 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.

În urma cercetării în comun a zonei, autoritățile de frontieră din Ucraina au informat că au reținut, de asemenea, doi cetățeni ucraineni, în apropierea frontierei.

În cauză, se efectuează cercetări pentru contrabandă, trecere frauduloasă a frontierei de stat şi ultraj, verificările fiind continuate sub directa coordonare a procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun, precizează sursa citată.


Intră acum și în grupul de