Sub-Sahara Goldia Investments intenționează să facă investiții de 10 milioane de dolari în exploatarea Vast Resources din județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Compania britanică Vast Resources a anunțat, vineri, că fondul de investiții Sub-Sahara Goldia Investments intenționează să asigure finanțare de până la 10 milioane de dolari în operațiunile din România ale firmei britanice.

Potrivit unui comunicat, Vast Resources plc, companie minieră listată la Bursa londoneză, cu operațiuni în Romania și Zimbabwe, annunță că în urma comunicării din 24 iulie 2017, când compania a făcut publică semnarea unei înțelegeri cu o firmă de finanțe și investiții cu experiență semnificativă în investiții în România privind o propunere de investiții de până la 10 milioane de dolari, fondul de investiții Sub-Sahara Goldia Investments (‘Sub-Sahara’) și-a exercitat dreptul de a realiza echivalentul finanțării propuse de investitor în aceiași termeni și condiții prevăzute în înțelegere.

Sub-Sahara și-a exprimat dorința de a lucra cu investitorului și de a folosi experiența investitorului în România pentru a decide, de comun acord, o cale benefică de urmat.

În comunicat se mai precizează că întâlnirea între investitor și grupul Sub-Sahara urmează să se desfășoare în scurt timp.

Firma britanică Vast Resources, care exploatează în prezent mina polimetalică Mănăila a anunțat, printr-un comunicat, începerea explorării unui perimetru din Cârlibaba în vederea extinderii activităților de exploatare.

 

Roy Pitchford, Chief Executive Officer al Vast Resources, a declarat că România și-a dovedit deja potențialul ridicat din punct de vedere al resurselor și că firma dorește extinderea operațiunilor.

 

”Lucrăm la extinderea prezenței noastre operaționale pe care ne-am propus-o. Noi credem că Cârlibaba va deveni, un punct central în planul nostru de a dezvolta un nou complex metalurgic important la Mănăila. Cârlibaba nu reprezintă doar o oportunitate de a crește cantitatea de resurse obținuțe și a prelungi viața minei polimetalice pe care o deținem în proporție de 100 la sută la Mănăila, dar ar putea deveni și un centru cheie prin intermediul căruia putem accesa potențialul semnificativ de resurse  în întreaga zonă”, a spus Pitchford citat în comunicat.

Astfel, dacă explorările vor avea succes, noua carieră  de la Cârlibaba ar urma să facă parte, alături de cea de la Mănăila, dintr-un complex metalurgic  extins, cu o unitate de procesare comună și care va înlocui actuala unitate din Iacobeni aflată la 34 de kilometri distanță.

 

Cariera Cârlibaba va fi contectată cu Mănăila printr-un tunel cu o lungime de 2 kilometri prin care se va transporta minereul de la Mănăila și operațiunile subterane la noua unitate de procesare.

 

Firma britanică Vast Resources a început, în aprilie, primele teste în ceea ce privește procesarea de metale prețioase, aur și argint, la mina din Mănăila. Compania preconizează că va putea să extragă lunar aproximativ 30 de tone concentrat de aur și argint începând cu luna mai 2017. Astfel, britanicii adaugă un nou tip de concentrat procesat la mina suceveană, ajungând la un total de trei produse, respectiv cupru, zinc, aur și argint, se arată într-un comunicat al companiei.

 

Producția de concentrat de aur și argint reprezintă un pas important în evoluția minei din Mănăila, fiind cel de al doilea tip de concentrat pentru care compania a găsit soluții de procesare, în ultimul an.


Intră acum și în grupul de