Elevii suceveni cu 10 pe linie la BAC și la Evaluarea Națională au fost recompensaţi cu diplome şi bani în ședința Colegiului Prefectural


Intră acum și în grupul de

Cei zece elevi suceveni care au obținut media 10 la examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, în  acest an, au fost recompensaţi cu diplome şi bani în ședința  Colegiului Prefectural de vineri, 25 august.  Anul acesta, la nivelul județului Suceava, nouă elevi au obținut media 10 la Evaluarea Națională și un singur elev a obținut media 10 la Bacalaureat.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Suceava, prefectul județului, Mirela Adomnicăi, a precizat că aprecierea și premierea tinerilor suceveni  de nota 10 se înscriu în eforturile Instituției Prefectului  de a evidenția elevii  suceveni care, împreună cu cadrele didactice “reușesc să aducă învățământul sucevean în top”.

„Am dorit  să facem  un gest de prețuire pentru efortul depus de acești tineri suceveni,  să le arătăm că ne mândrim cu ei și să simtă astfel aprecierea noastră”, a spus prefectul Mirela Adomnicăi.

Astfel, celor zece tineri le-au fost oferite diplome de excelență din partea Instituției Prefectului și a Inspectoratului Școlar Județean Suceava,  care au fost înmânate de prefectul Adomnicăi și reprezentanții Inspectoratului Școlar, respectiv de șeful IȘJ, Gheorghe Lazăr, și inspector general-adjunct Gabriela Scutaru.

De asemenea, conducerea IȘJ a oferit și premii în bani, acordate de Ministerul Educației, prin ordin.

„Valoarea premiului pentru absolventul cu media 10 la Bacalaureat s-a cifrat  la 3000 de lei, iar elevii cu media 10 la Evaluarea Națională au primit câte  1000 lei”, se mai arată în documentul transmis.

La Evaluarea Națională au obținut media zece elevii Emanuel Alexandru Croitor, de la Școala Gimnazială Nr. 4 Suceava, Gheorghe Găitan, de la Școala Gimnazială Bosanci, Dănuța Mihaela Gemănar, de la Școala Gimnazială nr. 1 din Gura Humorului, Armand Viorel, de la aceeași școală, Sânziana Petruța Mihai, de la Școala Gimnazială nr. 10 Suceava,  Bianca Andreea Moldovan, de la Școala Gimnazială nr. 3 Suceava, Florin Alexandru Pînzariu, de la Școala Gimnazială “Pahomie C. Vasiliu” din Grămești, Petra Elena Sauciniteanu, de la Școala Gimnazială nr. 3 Suceava, și Lavinia Christiana Vultur, de la CN “Nicu Gane” Fălticeni.

La Bacalaureat 2017 singurul elev cu media zece a fost Alex Andrei Voloșen, de la Colegiul Național Militar “Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

(Mihaela Tcaciuc)

 


Intră acum și în grupul de