Președintele CJ Suceava speră ca în 2018 să funcționeze depozitele ecologice de deșeuri iar mai mult de jumătate dintre locuințele din județ să fie conectate la apă și canalizare


Intră acum și în grupul de

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, miercuri, după o ședință cu primarii din județ privind implementarea a două proiecte majore cu fonduri europene, Sistemul Integrat de Management al Deșeurilor și cel de apă și canalizare, că speră ca în anul 2018 cele două depozite ecologice de deșeuri să fie operaționale, iar jumătate dintre locuințele din județ să fie conectate la rețelele de apă și canalizare.

Flutur a spus că a discutat cu primarii problemele legate de gestionarea deșeurilor în județ.

El a arătat că marți au fost depuse oferte pentru operarea depozitului ecologic de la Moara șase firme sau grupuri de firme.

„Așteptăm comisia să delibereze. Sperăm să avem operatori cât mai repede pentru gestionarea integrată a deșeurilor în județul Suceava”, a spus Flutur.

El a adăugat că au fost prezentat mai multe probleme, dar că au venit și răspunsurile, iar echipa de specialiști a CJ Suceava va merge acolo unde sunt blocaje pentru deblocarea problemelor.

„Eu sper ca în anul 2018 județul Suceava să aibă sistemul funcțional în ceea ce privește colectarea deșeurilor și un procent mare de populație să beneficieze de apă și canal, peste 50%, pentru că avem foarte multe proiecte depuse și în această direcție”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de